Криминал | 10 Апреля, 2024

ДБР затримало мера Новомосковська та секретаря міськради за вимагання

Свежие новости: ДБР затримало мера Новомосковська та секретаря міськради за вимагання

В ДБР затримали голову однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради. Вони вимагали 30 тисяч доларів США хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

Про це повідомили в Держбюро розслідувань.

За даними ЗМІ, затримали мера Новомосковська Сергія Рєзніка та секретаря міської ради Володимира Арутюнова.

На території громади ще з 1990-х років стояла недобудова школи площею 4,5 тисяч кв. м. Підприємець вирішив відремонтувати приміщення, аби там можна було облаштувати переселенців. Платити за проживання громадян мала міжнародна гуманітарна організація.

“З цією пропозицією він звернувся до міської ради. Посадовці під час зустрічей запросили у чоловіка 30 тисяч доларів США хабаря. За ці гроші вони обіцяли винести питання на голосування сесії та надалі вплинути на депутатів, щоб ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення. Це давало змогу орендувати приміщення без оголошення спеціального тендеру”, - розповіли в ДБР.

9 квітня підприємець передав хабар секретарю міськради в його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців затримали. Затриманим повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до оборудки, у тому числі перевіряється інформація щодо місцевих правоохоронців, які могли «співпрацювати» з посадовцями під час вимагання хабаря.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты