Политика | 5 Февраля, 2024

Безпековий комітет ВР планує розглянути законопроект про мобілізацію за декілька засідань

Свежие новости: Безпековий комітет ВР планує розглянути законопроект про мобілізацію за декілька засідань

Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки може розглянути законопроєкт про мобілізацію за декілька засідань.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону.

- Я думаю, що комітету зараз вже не дуже багато часу буде потрібно, тому що ми в принципі з першою редакцією детально ознайомилися. Зараз ми пройдемося по тому, що було змінено у порівнянні з першою редакцією. Я сподіваюсь, що за одне-два засідання ми пройдемо це питання, - сказав він.

За словами Чернєва, після розгляду законопроєкту Комітет з нацбезпеки буде приймати рішення, що буде з документом: або направити до сесійної зали, або доопрацювати його в комітеті.

– Подивимося, я думаю, що на цьому тижні комітет цей законопроєкт пройде, - додав заступник голови комітету.

За словами Чернєва, члени комітету хочуть роз'яснень від Міноборони щодо ідеї розсилати повістки через електронний кабінет призовника.

– Знову ж таки прибрали повістки електронною поштою, але додали повістки тепер в електронному кабінеті (військовозобов'язаних, - ред.). Чисто технічно ми хочемо почути від Міністерства оборони, як це буде виглядати, тому що не всі люди можуть чи мають доступ до інтернету та смартфони, - сказав нардеп.

Він також додав, що є питання щодо необхідності введення примусу для тих, хто виїхав за кордон. Чернєв пояснив, що мова йде про позбавлення права отримувати консульські послуги.

- Хочуть почути позицію Міністерства закордонних справ, по-перше, чи впораються консульські наші відділи з такими завданнями. По-друге, чи дійсно це дасть якісь результати, чи люди повернуться, чи ми їх втратимо назавжди, - пояснив парламентар.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости