Криминал | Николаев, 12 Июня, 2023

Баштанська прокуратура повертає земельні ділянки у громадян країни-агресора

Свежие новости: Баштанська прокуратура повертає земельні ділянки у громадян країни-агресора Прокуратура повертає земельні ділянки у громадян країни-агресора

Баштанською окружною прокуратурою досліджено питання законності використання іноземцями земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Положення статей 13, 14 Конституції України визначають, що земля є об`єктом права власності Українського народу. Земля є основним національним багатством, що знаходиться під особливою охороною держави.

Відповідно до ч. 4 ст. 81 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

Водночас, прокуратурою у взаємодії з УСБУ в області в межах території Баштанського району виявлено 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 40 га вартістю понад 2,4 млн грн, якими користувались громадяни рф на підставі свідоцтва про право на спадщину.

Проте, в порушення вимог діючого законодавства України, громадяни країни-агресора, після отримання у власність земельних ділянок, упродовж року не вжили заходів щодо їх відчуження.

У свою чергу органи Держгеокадастру України, на які законодавством покладено обов’язок звертатися до суду щодо конфіскації таких ділянок, будь-яких заходів не вжили.

Реагуючи на ці порушення, прокурор звернувся до суду з трьома позовами до громадян рф про примусову конфіскацію зазначених земельних ділянок на користь держави.  

Наразі Березнегуватським районним судом відкрито провадження, розгляд справи триває.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты