Общество | Вознесенск, 23 Апреля, 2020

Звернення міського голови Віталія Лукова щодо поминальних днів у вознесенській громаді

Свежие новости: Звернення міського голови Віталія Лукова щодо поминальних днів у вознесенській громаді

Щороку наступної неділі після Великодня вознесенці ходять на кладовища, щоб пом’янути своїх рідних та близьких, які пішли в інший світ. Щороку керівництво міста забезпечувало усі кладовища громади піском для прибирання могил. Щороку на кладовищах в поминальні дні були присутні місцеві священнослужителі для виконання релігійних обрядів.

Нажаль, цього року пандемія коронавірусної інфекції внесла значні корективи в життя громади. Вимога щодо самоізоляції та дотримання соціальної відстані між людьми порушила наші традиції не лише при святкуванні Великодня, а і щодо поминальних днів. 

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Я щиро дякую усім землякам, які освячували Пасхальні кошики вдома, бо усі ми бачимо, як легко поширюється вірус при великому скупченні людей. При цьому зазначаю, що міська влада, свідомі громадяни, волонтери, медичні працівники докладають максимум зусиль для того, щоб інфекція не мала поширень в нашій громаді.

Тож напередодні поминальних днів знову змушений звертатися до вас, шановна громадо, не втратити рівень безпеки. Тим більше, що поминальні дні після Великодня не є частиною православного релігійного обряду. За домовленістю священнослужителі в цей день не будуть правити на територіях кладовищ. На кладовища не буде завозитися пісок для прибирання, оскільки ми намагаємося створити умови для того, щоб якнайменше мешканців громади потребували виходити з дому.

Давайте згадувати рідних добрими справами. Свідомо врахуємо, що поминальні дні пропонується перенести на 6 червня – Троїцьку поминальну суботу. Дай Бог усі неприємності з вірусом до цього часу закінчаться.

Прошу всіх мешканців громади - в поминальні дні та протягом дії карантинних обмежень, будь-ласка, залишайтеся вдома!

Міський голова Віталій Луков

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты