Общество | Вознесенск, 23 Декабря, 2018

Зупинимо разом продаж алкоголю та тютюнових виробів підліткам!

Свежие новости: Зупинимо разом продаж алкоголю та тютюнових виробів підліткам!

Легкий доступ до алкоголю - це одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Чим раніше людина починає вживати алкоголь, тим швидше відбувається руйнація її як особистості. Наша біда в тому, що алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком. Сьогодні він уже з дитячим обличчям. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я наша країна стала лідером за кількістю підлітків, що вживають алкоголь. Як наслідок збільшується рівень злочинності в країні, знижується рівень здоров’я населення, працездатності, розвиваються психологічні і фізіологічні дефекти дитини й деградує суспільство в цілому.

Про це повідомляє відділ економіки апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради.

З метою зосередження уваги громадськості на проблему продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю і тютюну Виконавчий комітет Вознесенської міської ради звертається до суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами та нагадує, що законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів»). Також  визначено, що продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який їх купує, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж такій особі забороняється.

Згідно чинного законодавства України, продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за яке повинна нестися відповідальність (штраф або втрата дозволу на продаж алкогольних товарів). Незважаючи на це, продаж алкоголю неповнолітнім є загальноприсутнім явищем, а більшість людей залишаються лише тихими свідками таких порушень. Так, згідно зі статтями 15,17 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу – 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Тому, шановні підприємці міста Вознесенська, звертаємося до вас з проханням неухильно дотримуватись норм чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої, а також тютюнові вироби неповнолітнім! Подбаємо разом про майбутнє наших дітей!

                                                                                         

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты