Политика | 6 Июля, 2023

ЗСУ стримують тиск ворога, наступають у районі Бахмута та на півдні, - Генштаб

Свежие новости: ЗСУ стримують тиск ворога, наступають у районі Бахмута та на півдні, - Генштаб

Війська РФ продовжують повітряні атаки та обстріл мирних населених пунктів України, а також зосередили зусилля на чотирьох східних напрямках. Водночас ЗСУ стримують тиск ворога, наступають у районі Бахмута та на півдні,  повідомив  Генеральний штаб ЗСУ 6 липня.

Зазначається, що цієї ночі противник завдав чергового ракетного удару по Україні, докладну інформацію про нього буде оприлюднено згодом.

А минулої доби окупанти завдали удару п'ятьма іранськими ударними БПЛА типу Shahed, дві з яких знищила ППО. Крім того, росіяни завдали 59 авіаційних ударів і здійснили 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів.

"Противник і далі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - минулої доби сталося 38 бойових зіткнень", - йдеться у зведенні.

Зокрема, на Куп'янському напрямку ворог не залишає спроб наступати в районі Новоселівської Луганської області, проте ЗСУ тримають оборону та відбили всі атаки. На Лиманському напрямі російська армія намагалася витіснити Сили оборони з позицій у районі Новоєгорівки Луганської області, успіху не мала.

На Бахмутському напрямі українські захисники успішно відбили атаки окупантів у районах на південь від Берхівки та Богданівки Донецької області. Водночас ЗСУ продовжують вести наступальні дії на південь і на північ від міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Авдіївка, на Мар'їнському відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування ЗСУ та обстрілює. Незважаючи на це, Сили оборони продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневої артилерійської поразки за виявленими цілями РФ, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу окупантів та знищила зенітно-ракетний комплекс ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, чотири пункти управління, склад боєприпасів, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони, одну станцію радіолокації та чотири станції радіоелектронної боротьби противника.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости