Политика | 11 Декабря, 2023

ЗСУ провели успішні контратаки біля Авдіївки, - британська розвідка

Свежие новости: ЗСУ провели успішні контратаки біля Авдіївки, - британська розвідка

Авдіївка залишається ареною найзапекліших бойових дій на фронті. Українські військові провели низку локальних контратак біля Степового.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

Згідно з офіційними даними, опублікованими Україною, у деякі дні близько 40 відсотків усіх бойових зіткнень відбувалося саме на Авдіївському напрямку.

Російські штурми здебільшого характеризуються атаками піхоти. На них кидають підрозділи «Шторм-Z».

Британська розвідка заявляє, що українські сили провели низку вдалих контратак поблизу Степового.

«Українські підрозділи, ймовірно, провели успішні локальні контратаки, позбавивши російські війська повного контролю над селом Степове. Саме тут Росія намагається в кліщі охопити Авдіївку та її добре захищену промислову зону», - йдеться у звіті.

Російські війська на початку жовтня активізували бої в районі Авдіївки. Цей наступ вважається наймасштабнішим з 2014 року.

За словами українського командування, втрати росіян в Авдіївці більші, ніж у Бахмуті. За попередніми даними, окупанти втратили там понад 10 тисяч солдатів.

Українські військові пояснювали, що росіяни не зможуть захопити Авдіївку, якщо не візьмуть територію Авдіївського коксохімічного заводу. Наразі завод контролюють ЗСУ.

Станом на ранок 9 грудня в Авдіївці лишається понад 1200 осіб, найбільшою проблемою є логістика до міста.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости