Политика | 24 Июня, 2023

ЗСУ підтвердили звільнення окупованих з 2014 року позицій на Донбасі

Свежие новости: ЗСУ підтвердили звільнення окупованих з 2014 року позицій на Донбасі

Українські військові під Красногорівкою на Донеччині вдалося звільнити кілька позицій, які перебували під російською окупацією з 2014 року. Сталося це близько тижня тому.

Про це заявив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, повідомляє  РБК-Україна  з посиланням на ефір телемарафону.

"Під Красногорівкою наші штурмові підрозділи в результаті добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися з 2014 року. Це так звана територія "ДНР", під Донецьком", - заявив він.

Шершель додав, що новина запізнилася на тиждень із тактичних міркувань.

За його словами, звільнити позиції вдалося завдяки добре підготовленому штурму, імітації дій, підтримці авіації та важкій техніці. ЗСУ вже провели розмінування певних дільниць.

"Наші штурмові підрозділи просунулися вперед досить несподівано для ворога. І протягом тижня ворог вживає всіх заходів, щоб вибити нас із цих позицій: щодня штурми йдуть, важкі обстріли, але все марно", - наголосив спікер Сил оборони.

Він додав, що для України звільнення позицій під Красногорівкою має "більш символічне значення, принциповий момент" та деяке покращення тактичного становища ЗСУ.

Раніше сервіс Deepstate заявляв, що українські військові звільнили 510 квадратних метрів під Красногорівською на Донеччині, проте до цього моменту підтвердження не було.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты