Политика | 12 Ноября, 2023

Знищення десантних катерів у Криму: у ЗСУ розповіли про серйозні для РФ наслідки атаки

Свежие новости: Знищення десантних катерів у Криму: у ЗСУ розповіли про серйозні для РФ наслідки атаки

Після минулої атаки України на Чорноморський флот, наслідком якої стала втрата двох десантних катерів у тимчасово окупованому Криму, ворог ховає кораблі аж у Туапсі в Краснодарському краї.

Про це  сказав  речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. Він зазначив, що результативні атаки України з кораблів росіян у Чорному морі змусили їх передислокувати свої ракетоносії і надалі розосередити флот.

"Ми основну увагу і надалі приділяємо носіям крилатих ракет. Росіяни це відчувають. У черговий раз відбулася передислокація кораблів. Цього разу вони вже відправили їх до Туапсу, кілька одиниць. Тобто російська сторона продовжує розосереджувати свої кораблі через подібні атаки, що звичайно ускладнює їм не лише життя загалом, а й логістику. Що у свою чергу, звісно, ​​ускладнює застосування цих одиниць", - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що на сьогодні РФ вже обмежена у можливостях несподівано атакувати Україну з моря. "Станом зараз вони обмежені в цьому сенсі, тому що носії були виведені для початку в Новоросійськ, а потім уже в Туапсі. А логістика залишилася в Севастополі, заряджають ці кораблі тільки на основній військово-морській базі. Таким чином, це ускладнювало виконання завдань для них. І сподіваємось і надалі це буде для них досить складно", - зазначив спікер.

За словами Плетенчука, швидше за все, окупанти зараз працюють над вирішенням логістичних проблем, намагатимуться якось пристосуватися до нових реалій. Водночас, за його словами, Україна зі свого боку продовжуватиме атаки на кораблях ворога в Чорному морі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты