Общество | Южноукраинск, 10 Октября, 2017

Знакові рішення для громади міста Южноукраїнська чи ознака чогось більшого?

Свежие новости: Знакові рішення для громади міста Южноукраїнська чи ознака чогось більшого?

05 жовтня 2017 року відбулося засідання 28 сесії Южноукраїнської міської ради VІІ скликання, на якій було розглянуто 39 питань порядку денного.

Шановні Южноукраїнці! Це стосується кожного, ознайомтесь, це важливо!

Перше питання проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» більшістю депутатів  не підтримано. Це відповідає позиції мешканців міста, на цей час, з них, 92% теж проти такого об’єднання. Адже місто знаходиться в передкризовому стані.

Не допомогли ні повторні заклики селищного голови Коляди М.В., ні його звинувачення на адресу міста, ні, навіть, образливі вислови на адресу міського голови. Він мало що зробив для своєї громади і не розуміє проблем міста.

Наразі, місто з його проблемами, в його два бюджети не готове йти на таке об’єднання. Буде зняття арештів з комунальної сфери від ДП НАЕК «Енергоатом», піде процес розрахунків, буде ясність з пограбованими об’єктами та зняті інші питання, буде тема для об’єднання. Це і було доведено на зустрічах з представниками громад, це озвучено і на сесії міської ради.

Надалі міська рада перейшла до розгляду інших питань.

Характерною для засідання сесії була активність депутатів міської ради з групи «Патріоти Южноукраїнська». Вона постійно виходила за межі Регламенту роботи депутатів міської ради в сесійному режимі.

На зауваження головуючого - реагування було відсутнє. На сесії були присутні гості з інших міст: з м.Миколаєва – ветерани формування «Азов», «Побратими», екологи з м.Вознесенська, з с.Семенівки та чимало мешканців міста Южноукраїнська. Мабуть це їх вразило.

Місцями робота сесії активістами, названої групи «Патріотів», перетворювалась на якийсь балаган. Таке неподобство було особливо помітне там, де потрібно було приймати виважені рішення на користь громади. Приведу приклади:

  • Питання ліквідації стихійної торгівлі. Є нещодавня директива Уряду України про потребу зусиллями місцевої влади та поліції ліквідувати це вкрай небезпечне явище.

Є і вимога планового засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миколаївській облдержадміністрації (ОДА) (протокол № 10 від 28.09.2017) по ліквідації цієї небезпеки кожному мешканцю, інші приписи по цьому загрозливому здоров’ю людині явищу. Зокрема, в області, і навколо м. Южноукраїнська є наступна загроза

«Є лейкоз великої рогатої худоби – інфекційна, хронічна хвороба пухлинної природи, яка характеризується злоякісним розмноженням клітин кровотворних органів ...  Ця хвороба подібна до раку людини, тому, можна зробити висновок, що збудник лейкозу, потрапляючи в організм людини буде сприяти захворюванню на рак крові» –  говориться в цьому документі.  

Також, було в зазначеному документі (протокол №10) наголошено на ще одній хворобі – «трихінельозі», він залишається актуальною проблемою багатьох країн світу, адже переносники збудників - це домашні, дикі й синантропні тварини, які спричиняють часте виникнення осередків трихінельозних вогнищ». Миколаївщина і населені пункти навколо м.Южноукраїнська дотичні до ризиків цих хвороб з продуктів, які купуються з «землі», де за визначенням не може бути лабораторного контролю.

Ніхто з нас ні за яких обставин не хоче потрапляти на лікарняну койку та ще з такими страшними діагнозами, з хворобами, яких ми можемо уникнути. Джерел багато, в них є і вода.

Шановні Южноукраїнці! По програмі «Питна вода» через нові і сучасні рішення ми доочищаємо воду вже в чверті будинків міста.

Згадайте, нам теж перешкоджали і казали, що і вода буде мертвою, і тариф підніметься, і десятки ревізій викликали. Але, результат був завжди позитивним, якість води суттєво підвищувалась.

Окрім багатократного підвищення якості питної води, наша лабораторія (СЕС), так і їхні колеги з м.Вознесенська нічого іншого не встановили. Ці роботи маємо продовжити та обладнати всі житлові будинки в 2018 році.

Ось і ця, з лейкозом та з трихінельозом, проблема нам під силу. Ми спроможні виконати надважливе завдання Держави і зокрема ОДА.

Ними зокрема,  дане чітке зобов’язання: «на місцях посилити контроль на агропродовольчих ринках, це м’ясо-молочна група; через засоби масової інформації довести до власників тварин інформацію про обов’язковість проведення ідентифікації і реєстрації тварин та відповідальність за порушення ветеринарно-санітарного законодавства України; з даних питань, організовувати збір громадян за участю  депутатів міських рад та посилити заходи контролю щодо заборони прийому молока молокоприймальними пунктами і його реалізацією на ринках». Це стосується всієї мясної групи, молочної групи, є ризики і по іншим продуктам, якими торгують з «землі».

  • На виконання попередніх вимог та в посилення цієї роботи, депутатам міської ради було дане на затвердження проект рішення, де за виграним конкурсом підприємці міста дали згоду в розвиток ринку «Господар» вкласти свій мільйон гривень. 500 тисяч гривень - в декілька торгівельних точок та 500 тисяч гривень - в побудову лабораторного приміщення, адміністративного приміщення, туалетів, місця для роздільного збирання відходів, на виконання благоустрою на цій території. Але, за ініціативи та неправдивих коментарів  депутата міської ради Горностая С.В., за підтримки групи «Патріоти Южноукраїнська», це рішення не прийняли. Кошти на санітарний стан цього ринку, як і на ліквідацію стихійної торгівлі, і не подумали виділити.  І це при наданні їм інформації про вказані загрози. 

До нових торгівельних рядів і мали б додати санітарні зручності, їх розширити, і перевести торгівців, які безконтрольно продають свій товар з «землі». 

  Наразі, цей ринок вже прийняв біля 200  торгівців, є потреба його дообладнати, і обидва ринки, що поряд, дозволять розмістити всіх бажаючих (під контролем лабораторії) і діяти з зручностями до санітарних норм та вимог споживача цих послуг – нас, покупців.

Мешканці міста теж чекають завершення робіт по переміщенню «стихійної торгівлі» на облаштовані для торгівлі ряди, бо тротуарна торгівля їм заважає на них нормально перебувати та ходити. Є чисельні колективні звернення громадян.

  • Але тут відбулось чисте блокування цих дуже потрібних людям заходів. Воно йшло  всупереч прийнятих цими ж депутатами міської ради програм і відповідних рішень. Логіки нема, зате є неприкритий задум одного з лідерів «Патріотів» – змінити нинішню владу міста в будь-який спосіб  та прийти самим до керівництва в  м.Южноукраїнськ. Це їхнє справжнє обличчя!?.
  • Нагадаю, ці «Патріоти» не внесли жодного проекту рішення до Програм, з якими вони йшли на вибори, а ті Програми, що розроблені їхніми колегами, наразі ними блокуються при прийнятті багатьох рішень, так потрібних громаді нашого міста, кожному її мешканцю. Але є зрілість інших депутатів міської ради і думаю вони розберуться де їхнє місце.
  • Депутати міської ради групи «Патріоти Южноукраїнська»: Горностай, Журба, Зеленюк,  Курдасов,  Толкач, Ярошенко. 
  • Загально визнано, що патріотизм, це принаймні спроможність захистити свою країну, її громадян, своїх мешканців. Серед них можу виділити депутата Толкача А.П. він  дійсно захищав країну, він більш поміркована, але дещо не передбачувана людина в цивільному житті. Про всю цю групу депутатів міської ради та їх ставлення до нашого міста мабуть складуть свою думку мешканці м.Южноукраїнська самі. 

Одне з важливіших рішень теж отримало спроби 
його руйнування від названого «патріотизму» 

Це бюджетні кошти на стабілізацію роботи КП ТВКГ. Вони ще в липні цього року прописані у відповідному рішенні Южноукраїнської міської ради. Їхня потреба неодноразово озвучувалась ДП НАЕК «Енергоатом» для врегулювання актуального питання боргів міста до цієї компанії.

Але, не зважаючи на рішення Вищого господарського суду України, на публічну обіцянку Президента ДП НАЕК «Енергоатом» Недашковського Ю.О.: «не чинити опору, не виставляти зустрічних вимог фінансових гарантій і підписати «Мирові угоди» вже в вересні цього року», його обіцянки так  і не виконуються.

На наші нагадування щодо підписання Угод, як від ДП НАЕК «Енергоатом», так і від ВП ЮУ АЕС знову надходять вимоги надати фінансову гарантію, хоча вона Законом на предмет мирових угод заборонена. Це що таке?

Вказані і підписані містом угоди в форматі ВП ЮУ АЕС вже четвертий тиждень лежать без руху в Компаніі та на електростанції. Зима вже поряд і це може бути друга зима з суцільним блокуванням розрахункового рахунку КП ТВКГ від керівництва ДП НАЕК «Енергоатом» без будь-яких підстав.

При цьому блокуванні суттєво стримується обладнання житлових будинків, так потрібним обліком не за рахунок мешканців, як це зокрема визначив новий Закон, а за рахунок поєднання зусиль бюджету та інвестиційної програми в КП ТВКГ, адже на заблокованому рахунку марнуються понад 10 мільйонів гривень на ці потреби.

Дивно, але була спроба депутата Южноукраїнської міської ради Горностая С.В. зняти з програми підтримки КП ТВКГ два мільйона гривень, що дуже вписується в «атомний» байкот підписання названих Мирових угод. Це ніщо інше, як спроби дій проти інтересів громади.

«Відбери Енергоатом наше ТВКГ», як попри всі їхні розмови – тарифи, принаймні на тепло і гарячу воду зростуть, як і обіцяв Д. Вовк – керівник НКРЕКП мінімум у вісім разів.

Мабуть не треба повторяти, що на кожен місяць життя у мешканців не буде зайвих 2 і більше тисяч гривень на нові тарифи до послуг, де тепло від ВП ЮУ АЕС є залишковим, що добре видно, як парує «Ташлик».  

Сьогодні ВП ЮУ АЕС свою частку названих вище тарифів підвищує вже в понад два рази. Тарифи КП ТВКГ, а це друга половинка цін на названі комунальні послуги, не підвищує. 

З цього гарно видно те, що утримуючи це підприємство (майно) у власності громади, ми їхнє підвищення зменшуємо наполовину.

Ось Вам і ціна р/рахунку КП ТВКГ, який заблокував і хоче відкрити ДП НАЕК «Енергоатом» та ВП ЮУ АЕС.

Маю нагоду запитати у кожного мешканця: «Такими потугами від держаного монополіста нам з Вами хтось хоче зробити щось корисне для нашого добробуту, Ви в це вірите? Я ні, як і значна частина досвідчених або просто дорослих людей.» 

Жорстока боротьба з «атомними» містами – м.Варашем (Рівненська АЕС), м.Енергодаром (Запорізька АЕС) і нашим м.Южноукраїнськом ведеться не зважаючи на штучний характер боргів цих міст до ДП НАЕК «Енергоатом», і не зважаючи на любі резонні доводи та нами підготовлені кошти, аби вони розблокували рахунок КП ТВКГ і дали місту нормально жити. 

Також на цьому заблокованому рахунку лежать кошти за електричну енергію, яку КП ТВКГ боргує ВАТ «Атомсервіс» вже в сумі 2,6 млн. грн. і не може звідти їх використати, чим це Акціонерне товариство теж поставлено на межу штучного банкрутства від незрозумілої впертості Атомної Компанії нашої країни.

ВАТ «Атомсервіс» теж має опасіння загроз щодо їх роботи в зимовий період 2017/2018 років при боргах КП ТВКГ в 7 млн. грн. І вони реальні.

Тому, стосовно заходів подалання реальних загроз, зокрема від стихійних ринків, та з проблеми по розрахункам за спожиту електричну енергію на комунальні потреби міста,  сьогодні – 09.10.2017 року буде працювати комісія ТЕБ та НС при виконавчому комітеті міської ради. Вона розгляне ці та інші проблемні питання та буде прийняті відповідні рішення.

І ще маю вказати про таке. Штучним використанням міжтарифної проблеми для всіх «атомних міст», тільки для КП ТВКГ  ДП НАЕК «Енергоатом» наніс фінансової шкоди в понад 80 мільйонів гривень, і тут ми не враховуємо нанесену шкоду міському бюджету, розвитку всього міста. Найближчим часом такий стан речей буде відповідно відреаговано. Ми в захист міста звернемось  в Суди.

Місто гарно знає, що в основу Програми розвитку м.Южноукраїнська на 2016 – 2020 роки покладено завдання, які безпосередньо витікають з Стратегії сталого розвитку «Україна 2020» Президента України П.О. Порошенко.

Більше того, в цій Стратегії зокрема вказано – “Особливу увагу потрібно приділити безпеці життя та здоров’ю людини, що неможливо без ефективної медицини, захищеності соціально вразливих верств населення, безпечного стану довкілля і доступу до якісної питної води, безпечних харчових продуктів та промислових товарів”.

Ми не на словах, а на ділі, живемо і працюємо за простим і зрозумілим принципом – є реальні завдання вказаної Стратегії на користь людям, ми беремо і втілюємо їх в життя. На відміну від відомого – «Візьми і зроби», ми реально – «Беремо і робимо»:

  • Це впровадження системних заходів енергоефективності в житлово-комунальному середовищі міста. 
  • Це роздільний збір відходів, який стартував в житловій забудові, охопив школи міста, він має гарну перспективу виходу на роботу без загрозливого звалища відходів.
  • Це ефективне доочищення води питної на вході в житлові будинки з підтвердженням лабораторій СЕС результативності впровадження засобів УФ та інших фільтрів. 
  • Це впорядкування ринкової торгівлі через впровадження зручних торгівельних місць та контролю за безпечністю продуктів.
  • Це аналогічна робота по 18 новим місцевим програмам, по 13 модернізованим та з використанням всіх 55 локальних програм з Плану розвитку міста до 2020 року.

Є нагода повторити, патріотизм - це принаймні спроможність захистити свою країну, її громадян у військових та цивільних умовах життя. Дещо з того шуму, який було продемонстровано на останній сесії Южноукраїнської міської ради дуже схоже на підготовку до виборів, принаймні депутатів міської ради від ВО «Батьківщина», де явним модератором виступає депутат міської ради Горностай С.В.   

Та якість життя громади міста буде визначатись не балачками і безпідставними звинуваченнями, а якістю реальних справ, які зроблено на її користь. А будь-які розмови і лозунги, що не підкріплені персональним виконанням обіцянок даних громаді на виборах так і будуть популізмом без їхнього лиця в зробленому іншими на благо територіальній громаді, на потребу кожному її мешканцю.

    Міський голова    В.К.Пароконний  

 

Источник: yu.mk.ua 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты