Политика | 5 Февраля, 2024

Зеленський призначив Федорова головою Запорізької ОВА

Свежие новости: Зеленський призначив Федорова головою Запорізької ОВА

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення мера Мелітополя Івана Федорова головою Запорізької області.

Указ датований 2 лютого.

Тим часом, вже екс-керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко записав відеозвернення, в якому повідомив, що передає новій команді всі досягнення:

"Новій команді, яка керуватиме областю, ми передаємо всі наші досягнення, і віримо, що нові керівники регіону не промахнуться і продовжать плідну роботу на благо кожного запорожця. Що жодні політичні амбіції не завадять святій справі - відвоювати всі наші території, звільнитися від внутрішньої" ворога - корупції. Мені ж - приймати нові виклики на шляху до Перемоги України у цій підлій та неспровокованій нами війні".

Федоров зазначив, що його метою на посаді голови ОВА є об'єднання зусиль навколо наближення перемоги України.

Федоров став мером Мелітополя у 2020 році. Коли 2022 року Мелітополь окупували, Федоров відмовився співпрацювати з росіянами. 11 березня його викрали російські військові. Наступного дня близько двох тисяч мешканців міста вийшли на протест із вимогою звільнити Федорова. Після шести днів полону Федорова було обмінено на дев'ять полонених російських солдатів-строковиків.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости