Политика | 24 Июня, 2023

Збройний бунт Пригожина: Путін не підтримує «вагнерівців» через побоювання втратити владу — ISW

Свежие новости: Збройний бунт Пригожина: Путін не підтримує «вагнерівців» через побоювання втратити владу — ISW

В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували конфлікт між ватажком ПВК Вагнера Євгеном Пригожіним та Міноборони РФ. Там зазначили, що швидше за все Пригожин сподівався на підтримку російського диктатора Володимира Путіна, але Кремль виступає проти повстання.

Згідно зі  звітом  ISW, повідомлення, які з'явилися після заяв Пригожина, свідчать про те, що російські сили активізуються у відповідь на заяви ватажка ПВК Вагнера, намагаючись випередити кроки найманців, зокрема в Москві та Ростові-на-Дону.

Повідомляється, що така екстрена відповідь Кремля свідчить про те, що там, швидше за все, не знали про дії Пригожина та виступають проти них.

Аналітики передбачили, що навіть якщо група Вагнера може серйозно загрожувати Міноборони РФ, російський диктатор Володимир Путін навряд чи погодиться на успішні спроби Пригожина повалити Міноборони.

Повідомляється, що насильницьке повалення прихильників Путіна Шойгу та Герасимова завдасть непоправної шкоди стабільності влади російського диктатора, і він навряд чи погодиться на будь-яке збройне повстання, навіть якщо він підтримає осіб, які його проводять.

Пригожин міг «сильно прорахуватися», закликавши до збройного повстання, помилково вважаючи, що він матиме підтримку російського диктатора Володимира Путіна, беручи до уваги хиткі стосунки Путіна з Міноборони та Шойгу.

Однак аналітики зазначили, що це «надзвичайно малоймовірно», враховуючи, що Путін останнім часом твердо зайняв бік Міноборони.

"Не спостерігається жодних ознак того, що Путін прийме таку зміну в керівництві Міноборони РФ", - йдеться у звіті.

На думку аналітиків, повстання Пригожина проти військового керівництва РФ, ймовірно, має на меті легітимізувати зняття російської політичної та бізнес-еліти з посад, не вимагаючи прямо про припинення війни.

"Очевидний початок збройного повстання Пригожина є кульмінацією його кампанії, спрямованої на збереження контролю над своїми військовими силами, і він, ймовірно, розглядає повстання як екзистенційну спробу вижити", - йдеться у звіті.

Пригожин давно переступив існуючі норми у російському інформаційному просторі, які обмежують критику російського керівництва, оскільки він, ймовірно, вважав, що потреба Кремля, щоб Вагнера воював в Україні, захищає його від покарання.

Повідомляється, що, ймовірно, Пригожин зробив вибір між здаванням своїх незалежних збройних сил у підпорядкування Міноборони РФ та активним опором оборонному відомству, і, схоже, вибрав останнє.

Зазначається, що ймовірним наміром Пригожина було завоювати прихильність вищих російських офіцерів та військового персоналу, але аналітики сумніваються, що він заручиться достатньою військовою підтримкою.

Бажаний результат збройного повстання Пригожина також залежатиме від того, чи старші російські офіцери і військовий персонал визнають легітимність нібито нового російського військового командування. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты