Общество | Вознесенск, 17 Декабря, 2019

Завершено «осінні зустрічі» міського голови Віталія Лукова з громадою

Свежие новости: Завершено «осінні зустрічі» міського голови Віталія Лукова з громадою

Традиційні «осінні зустрічі» міського голови Віталія Лукова з громадою завершилися двома останніми - в загальноосвітніх школах № 8 та 10.

Візуалізація про представлення бюджету громади на прикладі корови, відображена у вигляді напівгумористичних коміксів, виявилася зрозумілою для слухачів, а значить – ефективною. Після розповідей міського голови в такій формі, у присутніх залишалося мало запитань. Але найбільш наболілі звучали в кожній школі.

Мешканці, які проживають біля загальноосвітньої школи № 8, приємно здивували своєю активністю. На зустріч зібралась практично повна актова зала школи. Це говорить про активну громадянську позицію жителів мікрорайону «Північний» та їхнє бажання брати безпосередню участь у житті міста. Люди запитували про нарахування коефіцієнту при обліку газу, про дороги, перевезення, тарифи, вивіз сміття. Мешканців також цікавили питання роботи підрядників на об’єктах будівництва і ремонту в громаді. Одразу після зустрічі було вирішене питання проведення занять в школі № 8 для спортивної секції з карате.

Мешканці, які проживають біля загальноосвітньої школи № 10, крім питань, які повторювалися на кожній зустрічі, турбувались щодо несанкціонованої торгівлі по вулиці Чубчика, торгівлі піротехнічними засобами, забезпечення умов пожежної безпеки в школі.

В усіх школах громади Віталій Луков розповідав про можливість будь-кого з мешканців громади створити щось для міста за бюджетні кошти. Мова йде про «Громадський проект» - платформу реалізації ідей для покращення громади. Суть програми в тому, що мешканець, який має ідею з покращень в громаді, може отримати від 50 до 100 тис. грн на її реалізацію у разі, якщо цю ідею підтримають інші жителі і вона переможе серед подібних проектів. В цьому році на проекти з бюджету громади було виділено 250 тис грн. Вже визначено чотирьох переможців. Це один великий проект на 100 тис. грн. та три малих – по 50 тис. грн. кожен. Так, завдяки активним мешканцям, в 2020 році у нас з’являться кінотеатр під відкритим небом, пластикові контейнери по вулиці Михайлівській, спортивний та дитячий майданчики.

Останню «осінню зустріч» в загальноосвітній школі № 2 вирішено об’єднати зі Звітом міського голови про його роботу та роботу виконавчих органів ради в 2019 році, який відбудеться 20 грудня о 16:00 в приміщенні сесійної зали Виконавчого комітету Вознесенської міської ради (пл. Центральна, 1, ІІ поверх). Запрошуємо усіх мешканців громади отримати найбільш повну та достовірну інформацію про діяльність органів місцевого самоврядування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости