Криминал | Николаев, 11 Июля, 2023

Затриманий у Миколаєві ворожий агент також наводив ракети на об’єкти соцсфери і дитячу лікарню

Свежие новости: Затриманий у Миколаєві ворожий агент також наводив ракети на об’єкти соцсфери і дитячу лікарню

Викритий у Миколаєві 57-річний агент крім пошуку військових об’єктів вказував у якості цілей для російських ракет об’єкти соціальної інфраструктури, зокрема дитячу лікарню.

Про це повідомили у Центральному райсуді Миколаєва.

Як відомо, СБУ затримала місцевого жителя, який для виконання ворожого завдання зловмисник об’їжджав місцевість і приховано фотографував місця дислокації підрозділів Сил оборони.

Також він фіксував на електронній карті точні координати виявлених військових об’єктів та звітував про рівень їхньої охорони. Особливу «увагу» приділяв локаціям, де помічав найбільшу концентрацію особового складу та військової техніки українських захисників.

Співробітники СБУ піймали фігуранта «на гарячому» під час фотографування ним шпиталю та однієї з бойових частин ЗСУ.

«Підозрюваний надіслав представнику країни-агресора фото та відеоматеріали, з можливістю ідентифікації на місцевості, оборонного підприємства, кількох об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема однієї з дитячих лікарень. Окрім цього, відповідно до матеріалів клопотання, останній надсилав географічні координати деяких об’єктів. У судовому засіданні, підозрюваний визнав свою винуватість, просив суд обрати йому запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою», – сказано у повідомленні.

За результатами розгляду, слідчим суддею обрано підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости