Политика | 7 Февраля, 2023

Зараз нуль бажаючих стати керівником Державної митної служби, - Арахамія

Свежие новости: Зараз нуль бажаючих стати керівником Державної митної служби, - Арахамія

Зараз немає бажаючих стати новим керівником Державної митної служби. Також у влади поки немає кандидатів на цю посаду.

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповів голова фракції “Слуга народу” в Верховній Раді Давид Арахамія.

- Наразі немає жодних (кандидатів). Ба більше, якщо зазвичай ми маємо багато бажаючих, то зараз таких кандидатів нуль, - сказав він.

За його словами, попереднього керівника митниці Демченка не звільнили раніше, бо у нього був «базовий імунітет» після призначення.

- Це людина з чистою репутацією. Раніше він очолював прикордонну службу. У мене немає даних, що він брав участь у якихось схемах. Але для того, щоб наводити порядок на митниці, недостатньо бути просто чесною людиною, - вважає нардеп.

Він впевнений, що з керівництва митниці звільнили корупціонерів, проте основні корупційні можливості існують на низових рівнях. Арахамія вважає, що на митниці є кілька проєкцій, які створюють умови для існування корупції.

- Основна – «договорняки» на місцях. Я розумію митницю у її теперішньому стані як повністю феодальну структуру. Тобто коли навіть фігура начальника обласної митниці не грає такої ролі, як начальник зміни. Тому змінити ситуацію можна лише інституціонально, - говорить Арахамія.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты