Политика | 25 Февраля, 2024

Запрошення України до НАТО дасть Європі та світу шанси на безпеку, – Єрмак

Свежие новости: Запрошення України до НАТО дасть Європі та світу шанси на безпеку, – Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що лише запрошення України до НАТО дасть Європі та світу реальні шанси повернутися до справжньої безпеки

Про це він заявив під час спеціальної зустрічі Ялтинської європейської стратегії у Києві 24 лютого.

За словами очільника ОП, запрошення на вступ до Альянсу Україна прагне отримати на саміті НАТО у Вашингтоні влітку 2024 року.

"Ненадання Україні запрошення на Вашингтонському саміті справді може дати поштовх новій ескалації – на Близькому Сході, в інших регіонах нашої планети. Тільки запрошення та справжні конкретні кроки до повноцінного членства України дадуть реальні шанси світу, Європі повернутися до безпеки", - наголосив Єрмак.

Зазначається, що у заході також узяли участь колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, мислителі та громадські активісти. Модерував зустріч голова наглядової ради YES, президент Польщі у 1995–2005 роках Александр Квасневський.

Єрмак додав, що для просування питання членства в НАТО була, зокрема, створена Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, співголовами якої є ми з ексгенеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости