Общество | 5 Мая, 2022

Запрацювала глобальна платформа для збору пожертв на підтримку України

Свежие новости: Запрацювала глобальна платформа для збору пожертв на підтримку України Запрацювала глобальна платформа для збору пожертв на підтримку України

Фандрейзингову платформу зі збору пожертв на підтримку України United24 запустив сьогодні Президент України Володимир Зеленський.

United24 - глобальна ініціатива Президента України Володимира Зеленського, яка поєднує людей з усього світу довкола допомоги Україні. 

Головна мета проєкту — збільшити пожертви на користь України, забезпечити ефективність та прозорість їх розподілу.

Кошти спрямовуються за трьома напрямами:

1. Оборона та розмінування – закупівля зброї, шоломів, бронежилетів, амуніції, рятувальної техніки, а також розмінування об’єктів;
2. Гуманітарна та медична допомога – забезпечення України необхідними ліками, медичним обладнанням та транспортом, а також відновлення роботи пошкоджених внаслідок бойових дій закладів охорони здоров’я;  
3. Відбудова України – відновлення об’єктів критичної інфраструктури, а саме: доріг, мостів, шкіл та лікарень; відновлення електропостачання, зв’язку, водопостачання.

Всі зібрані кошти спрямовуються на рахунки НБУ, закріплені за профільними міністерствами: 

• Міністерство оборони України;
• Міністерство охорони здоров’я України;
• Міністерство інфраструктури України.

Щодня НБУ звітує про кількість зібраних коштів, а щотижня надходять звіти від профільних міністерств.

Також консалтингово-аудиторська компанія «Делойт» в Україні, яка є частиною міжнародної мережі Deloitte, приєднується до платформи United24. Один із світових лідерів галузі, який входить до так званої «великої четвірки» аудиторських компаній, щоквартально перевірятиме зведений звіт всіх міністерств.

Зробити пожертву можуть всі охочі: як приватні донори, лідери думок, громадські та політичні діячі, так і благодійні фонди та некомерційні організації, комерційні структури (технологічні компанії, промислові гіганти, інвестиційні фонди, ІТ-сектор, рітейл, девелопери, кіно, спорт, мода).

Як зробити пожертву?

1. Перейти на сайт платформи: https://u24.gov.ua.
2. Обрати спосіб переказу коштів.
3. Обрати, на що має піти пожертва серед трьох варіантів (“Оборона та розмінування”, “Гуманітарна та - медична допомога” чи “Відбудова України”).

З пропозиціями партнерства звертайтесь - [email protected], для ЗМІ - [email protected], із загальних питань - [email protected].

Зробимо Україну сильнішою разом!

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты