Политика | 2 Ноября, 2023

Залужний заявив, що війна переходить на новий етап

Свежие новости: Залужний заявив, що війна переходить на новий етап Залужний заявив, що війна переходить на новий етап

Війна в Україні тепер переходить на новий етап: "позиційна" війна статичного та виснажливого бою.

Про це написав у  колонці  The Economist головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

"Загроза переходу до позиційної війни - це серйозний виклик для України. Затягування - вигідне противнику, оскільки дозволить йому відновлювати та нарощувати свій військовий потенціал", - наголосив військовий.

За його словами, для перемоги у війні необхідне озброєння – основною зброєю є ракети та снаряди.

"Збройні сили України потребують ключових військових можливостей та технологій, щоб вийти з такого типу війни. Найважливішою з них є повітряна сила. Контроль над небом необхідний для великомасштабних наземних операцій. На початку війни ми мали 120 бойових літаків. З них лише одна третина. була придатна до використання", - наголосив Залужний.

Він також додав, що великою перевагою у війні є безпілотники. Саме велика кількість дронів дає російській армії перевагу та уповільнює контрнаступ ЗСУ. Російські безпілотники взяли на себе значну частину ролі пілотованої авіації з розвідки та завдання авіаударів.

Перший етап

Україні необхідно завдавати масованих ударів з використанням приманок та ударних безпілотників. Це дозволить здійснити перевантаження системи протиповітряної оборони Росії.

Другий етап

Радіоелектронна боротьба та глушення сигналів зв'язку та навігації. РЕБ – ключ до перемоги у війні безпілотників. Росія останнім десятиліттям модернізувала свої сили РЕБ і створила новий рід армії - 60 нових видів техніки.

Третій етап

Контрбатарейний вогонь і поразка артилерії противника у цій війні, як і більшості минулих війн, становить 60-80% всіх військових завдань.

Четвертий етап

Україні необхідно удосконалити технологію розмінування. На початку війни в України для цього було обмежене та застаріле обладнання. Однак навіть західні постачання пристроїв для розмінування виявилися недостатніми з огляду на масштаби російських мінних полів в Україні. 

П'ятий етап

Нарощування резервів України. Путін не зміг здобути блискавичну перемогу у війні проти України через страх оголосити загальну мобілізацію, втілення якої може спровокувати політичну кризу. Проте наші можливості для підготовки резервів на власній території також обмежені.

"Позиційна війна - це тривала війна, яка несе величезні ризики для Збройних сил України та для її державності. Якщо Україна хоче видертися з цієї пастки, нам знадобиться все це разом: перевага у повітрі, значно вдосконалені засоби електронної боротьби та контрбатарейної боротьби, нова мінна технологія і вся можливість мобілізувати і тренувати більше резервів", - резюмував Залужний.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости