Политика | 2 Ноября, 2023

Залужний заявив, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут і було помилкою сподіватися на виснаження росії

Свежие новости: Залужний заявив, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут і було помилкою сподіватися на виснаження росії

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний вважає, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни.

Про це Валерій Залужний повідомив в інтерв'ю журналу.

За п'ять місяців контрнаступу Україні вдалося просунутися лише на 17 кілометрів. росія десять місяців воювала навколо Бахмута на сході, "щоб взяти місто розміром 6 на 6 кілометрів". Ділячись своєю першою комплексною оцінкою кампанії, головнокомандувач ЗСУ сказав, що поле бою нагадує йому великий конфлікт столітньої давнини.

— Так само, як і в Першій світовій війні, ми досягли рівня технологій, який ставить нас у глухий кут… Глибокого і красивого прориву, швидше за все, не буде, — зазначив він.

Генерал вважає, що для виходу з глухого кута потрібен потужний технологічний стрибок.

Хід контрнаступу підірвав сподівання Заходу на те, що Україна зможе використати його, щоб продемонструвати, що війну неможливо виграти, і таким чином змінити розрахунки володимира путіна, змусивши російського президента сісти за стіл переговорів. Це також підірвало припущення генерала Залужного, що він зможе зупинити росію, знекровивши її війська.

— Це була моя помилка. Росія втратила щонайменше 150 000 загиблих. У будь-якій іншій країні такі втрати зупинили б війну, – сказав Залужний. Але не в росії, де життя коштує дешево і де путін орієнтується на першу і другу світові війни, в яких росія втратила десятки мільйонів людей, — додав Залужний.

Армія українського стандарту мала б просуватися зі швидкістю 30 кілометрів на день, прориваючи російські оборонні рубежі.

— Якщо ви подивитеся на підручники НАТО і на математичні розрахунки, які ми робили [при плануванні контрнаступу], то чотирьох місяців повинно було вистачити, щоб дійти до Криму, воювати в Криму, повернутися з Криму і знову піти туди і назад, – саркастично каже генерал Залужний.

Натомість він спостерігав, як його війська і техніка застрягали на мінних полях на підступах до Бахмута на сході, як його техніку, поставлену із Заходу, розстрілювала російська артилерія і безпілотники.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты