Политика | 2 Февраля, 2024

Залужний про виклики для ЗСУ

Свежие новости: Залужний про виклики для ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що Силам оборони потрібно створити «абсолютно нову державну систему технологічного переозброєння».

Про це він заявив у своїй колонці для видання CNN.

«Виклик, який стоїть перед нашими Збройними силами, не можна недооцінювати. Він полягає у створенні абсолютно нової державної системи технологічного переозброєння», — сказав він.

За словами головнокомандувача, з урахування того, чим володіють ЗСУ на даний момент, створення такої системи може бути досягнуто за п'ять місяців.

«Наші партнери дотримуються такої ж думки», — додав він.

Він вважає, що ці п′ять місяців, зокрема, будуть витрачені на створення відповідної організаційної структури, заповнення та оснащення посад, навчання та підтримку, розбудову допоміжної інфраструктури та логістики, а також розробку доктринальної бази.

При цьому він перерахував проблеми, які стоять на заваді розвитку ЗСУ, серед них, зокрема, нездатність державних інституцій в Україні покращити рівень укомплектованості наших Збройних сил без застосування непопулярних заходів, а також недосконалість нормативно-правової бази в нашій країні і часткова монополізація оборонної промисловості.

«Наш бойовий досвід, особливо з 2022 року, є унікальним, але в інтересах перемоги ми повинні постійно шукати нові шляхи та нові можливості, які допоможуть нам отримати перевагу над ворогом», — підкреслив Валерій Залужний.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости