Политика | 6 Января, 2024

Законопроект про мобілізацію можуть надіслати назад Кабміну, - нардеп

Свежие новости: Законопроект про мобілізацію можуть надіслати назад Кабміну, - нардеп Законопроект про мобілізацію можуть надіслати назад Кабміну, - нардеп

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки сьогодні закінчив слухання щодо законопроекту з мобілізації. Проте фінальне рішення щодо подальшої долі цього документа Комітет планує ухвалити наступного тижня.

Про це розповів член комітету Федір Веніславський.

"Для того, щоб ми ухвалили рішення, потрібно щоб цей документ розглянув також комітет з антикорупційної політики й надав свої висновки. Є дві опції - або повернути Кабміну на допрацювання, або ухвалити проект за основу й далі допрацьовувати його в Раді до другого, що малоймовірно. Є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени комітету", - пояснив нардеп.

За його словами, найбільші дискусії в комітеті викликали норми щодо людей з інвалідністю 3 групи, щодо дискреції органів (наприклад, керівники військових адміністрацій мають не зовсім юридично чітко визначені повноваження), щодо обмежень та покарань за неявку до ТЦК і внесення в реєстр боржників за рішенням керівника ТЦК. Крім того, є дискусії й щодо норми про електронні оповіщення.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости