Политика | 23 Мая, 2018

"Захистимо український оборонний комплекс від стягнень з боку країни-агресора!", - Андрій Вадатурський

Свежие новости:

Про це народний депутат А. Вадатурський написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Щойно Верховна Рада розглянула і прийняла за основу дуже важливий для українських оборонних підприємств законопроект №6697, який гарантує нам цей захист. 230 голосів за!

Справа в тому, що наразі компанії з РФ у своїх судах отримують рішення щодо невиконання ряду господарських договорів української стороною з накрученою мільйонною пенею, неустойкою тощо. Тоді, як ці договори були укладені до 2014 року, коли країни вели вільну господарську діяльність. Але після прояву агресії, рішення РНБО про заборону постачати оборонну продукцію до держави-агресора їх виконання стало неможливим.

Загальна сума заборгованості по цим договорам складає понад 3,8 мільярдів гривен. Виплата таких коштів збанкрутує левову частку підприємств концерну «Укроборонпром», близько 80 тисяч працівників залишаться без роботи! Це стосується і миколаївського ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» з 11 тисячами працівниками та їхніми сім’ями. Не говорячи вже про кількість робітників інших підприємств, діяльність яких так чи інакше пов’язана з оборонними.

Проект №6697 покликаний цього не допустити наступним чином:
☑️попередивши втручання держави-агресора в господарську діяльність українських оборонних підприємств та не допустити примусове стягнення з них коштів та майна;
☑️забезпечивши стабільну роботу оборонних підприємств;
☑️зупинивши вже відкриті та не допускати відкриття нових виконавчих проваджень, де позивачем є підприємство держави-агресора;
☑️запровадивши мораторій на виплату в разі штучного перепису (уступку) боргу на фіктивну фірму, зареєстровану в Україні.

Дякую всіх, хто долучився до розробки проекту, хто підтримав його в залі. Сподіваюся, що в подальшому ми його доопрацюємо і приймемо вірне рішення. Нам потрібно не допустити висмоктування близько 4 мільярдів з «Укроборонпрому» на користь РФ! Хіба ми можемо оплачувати ракети, які потім будуть летіти в нас?! 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости