Происшествия | 22 Марта, 2024

ЗАЕС знову на межі блекауту, — Енергоатом

Свежие новости: ЗАЕС знову на межі блекауту, — Енергоатом

Під час сьогоднішньої масштабної ракетної атаки на Україну відключилася зовнішня повітряна лінія, яка з’єднує Запорізьку АЕС з енергосистемою України. Наразі ЗАЕС з'єднана з українською енергосистемою лише однією лінією.

Про це повідомляє «Енергоатом»

Зараз ЗАЕС  зʼєднана з українською енергосистемою лише лінією електропередачі «Запорізька ТЕС — Феросплавна», яка нещодавно була відремонтована українськими енергетиками. До цього вона довго не працювала через пошкодження внаслідок російського обстрілу. 

За словами очільника Енергоатома Петра Котіна, така ситуація вкрай небезпечна і загрожує настанням аварійної ситуації.

«Якщо відключиться остання лінія звʼязку з вітчизняною енергомережею, ЗАЕС опиниться в черговому блекауті, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції», — сказав він. 

В прес-службі нагадали, що від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. У разі їх відмови це загрожує розвитком ядерної та радіаційної аварії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости