Общество | 29 Января, 2018

За кожною тергромадою закріплять дільничого офіцера поліції

Свежие новости: За кожною тергромадою закріплять дільничого офіцера поліції За кожною тергромадою закріплять дільничого офіцера поліції

Вчора, 28 січня, заступник голови Національної поліції – керівник патрульної поліції під час підбиття підсумків роботи підрозділів превентивної діяльності у 2017 році наголосив на тому, що одним із пріоритетних питань роботи підрозділів превентивної діяльності буде впровадження в роботу поліцейських концепції «Сommunity policing».

Згідно зі статистикою, упродовж 2017 року органи та підрозділи Національної поліції залучалися до забезпечення публічної безпеки у зв'язку з проведенням близько 80 тисяч масових заходів. Участь у них брали майже 27 мільйонів громадян, а їх безпеку забезпечували понад півмільйона поліцейських.

Також, у 2017 році дільничними офіцерами поліції було розкрито понад 60 тисяч злочинів. Крім того, до поліції протягом року надійшло 8124 заяви та повідомлення щодо безвісного зникнення дітей. Упродовж доби поліцейськими було розшукано 85% зниклих неповнолітніх. На даний час тривають заходи щодо встановлення місцезнаходження ще 41 дитини.

Водночас, одним із пріоритетних напрямків у роботі поліції визначено захист та створення безпекового середовища для дітей.  Триває подальший розвиток служби ювенальної поліції, який передбачає якісну підготовку фахівців та вдосконалення функцій служби з урахуванням міжнародних стандартів роботи у сфері захисту та безпеки дітей в державі.

«Робота поліції превенції у 2018 році повинна бути спрямована на ефективну співпрацю з громадянами та оперативне реагування на їх потреби і загрози їхній безпеці», – зазначив Олександр Фацевич.

Відтак, у 2017 році, за сприяння міжнародних партнерів, було впроваджено перепідготовку дільничних офіцерів поліції. З метою навчання новітніх форм і методів роботи в службовій діяльності, більше 80% дільничних офіцерів поліції пройшли перепідготовку для впровадження у роботі концепції «Сommunity policing».

За словами Олександра Фацевича, подальше впровадження системи «Сommunity policing» полягає у тісній роботі з об’єднаними територіальними громадами для спільного вирішення проблем та співпраці практично у всіх сферах життєдіяльності.

«Без територіальних громад ця концепція не запрацює. На сьогоднішній день існує більше 650 територіальних громад і до кінця 2018 року буде додатково створено ще близько 700. Ідея заключається у тому, що за кожною із територіальних громад буде закріплено дільничного офіцера поліції. Таким чином робота поліції у регіонах буде максимально наближена до громадян», – зазначив він.

Заступник глави Нацполіції також додав, що для оперативного реагування на повідомлення громадян на місцях та співпраці з громадою, на території усієї країни вже працює 145 поліцейських станцій. До кінця року їх стане ще більше.

«Є багато нагальних питань, які виникають. Є і позитивні досягнення. Ми повинні розуміти, які наші основні цілі на 2018 рік», - підкреслив заступник глави Нацполіції.

 

Источник: Департамент комунікації Національної поліції України

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты