Общество | Николаев, 16 Июля, 2017

З початку року троє працівників миколаївської прокуратури відмовились від хабарів на $50 тысяч

Свежие новости: З початку року троє працівників миколаївської прокуратури відмовились від хабарів на $50 тысяч

Ситуація з корупцією в Україні загострюється з року в рік. Як наслідок, за даними аудиторської компанії Ernst & Young Україна в 2017 році зайняла 1 місце по рівні корупції серед 41 держави Африки, Америки та Євразії.

Прокуратура Миколаївської області повідомляє, як реагує на цей вид злочинів.

Одним з найчастішим проявом корупційної діяльності є саме вимагання та отримання неправомірної вигоди. Зокрема, упродовж першого півріччя 2017 року слідчим відділом прокуратури області виявлено та скеровано до суду 6 обвинувальних актів за фактом вимагання неправомірної вигоди. Про це йдеться у статті заступника прокурора Миколаївської області Степана Божила, що опублікована на сайті ібласної прокуратури.

Для прикладу, слідчими прокуратури області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно судді районного суду м. Миколаєва та адвоката, які, діючи за попередньою змовою вимагали та отримали 800 доларів США за винесення рішення у цивільній справі.

Окрім того, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно слідчого поліції та судового розпорядника районного суду міста Миколаєва, які шляхом вимагання отримали від громадянина неправомірну вигоду сумі близько 30 000 гривень.

Крім того слідчим відділом задокументовано та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно осіб, які пропонували неправомірну вигоду саме працівникам прокуратури Миколаївської області.

Зокрема, в поточному році працівник обласного апарату прокуратури області повідомив про факт пропонування йому від громадян неправомірної вигоди у сумі 30 000 доларів США за не притягнення їх до кримінальної відповідальності та вчинення інших процесуальних дій у кримінальному провадженні. Під час передачі частини зазначеної суми у розмірі 10 000 доларів США в приміщенні прокуратури області вказаних громадян затримано. Обвинувальний акт стосовно громадян за вказаним фактом скеровано до суду.

З початку року слідчими прокуратури задокументовано та скеровано до суду обвинувальні акти ще в 2 кримінальних провадженнях, у яких працівникам прокуратури області пропонували неправомірну вигоду.

Загальна сума неправомірної вигоди у 3 кримінальних провадженнях, яку пропонували працівникам прокуратури області становить 50 000 доларів США.

Також повідомляється, що в березні 2017 року слідчим відділом прокуратури області задокументовано факт пропонування працівнику управління захисту економіки національної поліції в Миколаївській області неправомірної вигоди в сумі 150 000 гривень за сприяння в здійсненні незаконній діяльності в сфері грального бізнесу. Особу, яка пропонувала неправомірну вигоду, затримано в момент передачі грошових коштів.

 

Источник: svidok.info

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости