Общество | Вознесенск, 7 Марта, 2019

З березня eHealth запрацює і у Вознесенську

Свежие новости: З березня eHealth запрацює і у Вознесенську

6 березня в КП “КНП Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” відбулося зібрання представників аптечних закладів міста Вознесенська для презентації програми "Доступні ліки" в електронній системі охорони здоров'я eHealth. Саме в цій системі в подальшому буде відбуватися укладення договору про реімбурсацію та відпуск ліків за електронними рецептами.

У березні 2019 р. Національна служба здоров’я України розпочне підписувати договори з аптеками по всій країні, а з квітня 2019 р. запрацює електронний рецепт, і Національна служба здоров’я почне здійснювати напряму оплату аптекам.

Як взаємодіяти лікарю і пацієнту

Крок 1. Пацієнт заздалегідь записується та приходить на прийом до сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у нього підписана декларація. У МОЗ України наголошують, що пацієнт має звернутися саме до свого лікаря. Якщо декларацію з лікарем ще не підписано, це варто зробити. Без декларації скористатися програмою «Доступні ліки» буде неможливо.

Крок 2. Лікар проводить прийом і виписує рецепт.

Крок 3. Під час виписування електронного рецепта лікар разом з пацієнтом мають перевірити, чи номер мобільного телефону, зазначений в декларації, є актуальним і належить пацієнту.

Крок 4. Після перевірки номера телефону лікар виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я.

Крок 5. На мобільний телефон пацієнта приходить SMS з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. Зміст SMS: «Ваш рецепт: ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Код підтвердження: ХХХХ».

Крок 6. За необхідності або на прохання пацієнта лікар може роздрукувати консультаційний висновок, який містить розділ з призначеннями, зокрема призначенням ліків. У цьому розділі зазначається інформація про виписані ліки та номер електронного рецепта.

Дії пацієнта після оформлення електронного рецепта

Крок 1.Пацієнт йде у будь-яку зручну для нього аптеку, що бере участь у програмі «Доступні ліки». Називає працівнику аптеки номер рецепта.

Крок 2. Працівник пропонує пацієнту лікарські засоби, які є в цій аптеці і входять у програму «Доступні ліки».

Крок 3. Пацієнт обирає один із лікарських засобів і називає чотиризначний код підтвердження з отриманого SMSта отримує свої ліки. Якщо необхідного препарату немає, пацієнт може зачекати його доставку абопіти в іншу аптеку і отримати ліки там.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости