Общество | Вознесенск, 12 Октября, 2018

Южноукраїнськ та Костянтинівка переймали досвід приєднання громад у Вознесенська

Свежие новости: Южноукраїнськ та Костянтинівка переймали досвід приєднання громад у Вознесенська

У цьому році уряд розблокував можливість містам обласного значення доєднатись до реформи децентралізації шляхом введення правової новели – «приєднання сіл/селищ до міста обласного значення». Таким чином, Вознесенськ та Новогригорівська сільська рада одразу скористались наданим шансом та утворили об’єднану територіальну громаду.

Процес приєднання села чи селища до міста обласного значення є новим, тому цей шлях наші громади пройшли одні з перших. А ось Южноукраїнськ вже має приклад для наслідування у вигляді нашого позитивного досвіду, яким ми залюбки ділилися в рамках проведеного Миколаївським Центром розвитку місцевого самоврядування круглого столу. Захід отримав назву «Особливості приєднання до міст обласного значення» та пройшов за сприяння Вознесенської міської ради.

З вітальним словом виступив міський голова Віталій Луков, який розповів про переваги об’єднання навколо міста обласного значення. Також очільник міста пригадав, як проходив процес формування навколо Вознесенська інших територіальних громад, та висловив свою думку щодо перспектив їх подальшого розвитку.

На заході були присутні представники Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України на чолі з виконавчим директором – Тетяною Яблоновською, яка вручила Віталію Лукову сертифікат про впровадження протягом квітня-липня 2018 року спільного з ГО «Агентство економічного розвитку» проекту громадської ініціативи «Підвищення якості надання медичних послуг через впровадження медичних інформаційних систем у закладах охорони здоров’я Вознесенська».

Про конкретні практичні кроки з реалізації ідеї про приєднання села/селища до міста обласного значення розповіла секретар Вознесенської міської ради Лариса Торжинська. Присутні ставили питання з різних сфер управління процесом об’єднання, на які були надані вичерпні відповіді.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты