Общество | 10 Ноября, 2019

Японців змушують здорово харчуватися за допомогою податку

Свежие новости: Японців змушують здорово харчуватися за допомогою податку

Інтернет-корпорація Yahoo Japan ввела податок на шкідливу їжу в їдальні своєї штаб-квартири в Токіо. Таким чином керівництво корпорації пропагує здоровий спосіб життя серед своїх співробітників.

Керівництво компанії забезпечило обстеження працівників і з’ясувало, що майже половина з них має підвищений рівень холестерину.

Щоб поліпшити цей показник, в їдальні переглянули цінову політику. Так, смажена курка в гострому соусі стала коштувати на 100 єн (близько 23 грн.) більше, а риба на пару з овочевим супом, навпаки, подешевшали на 150 єн (близько 35 грн.).

В їдальні відзначають, що після такого нововведення вподобання співробітників змінилися на користь здорової їжі. Її продаж майже подвоївся.

Керівництво компанії впевнене, що податок позитивно вплине на працівників.

Весь світ занепокоєний значним споживанням шкідливої їжі і шукає спосіб відмовитися від неї. Так, канадські програмісти створили застосунок, здатний в реальному часі розпізнавати в кадрі страви та їхні компоненти і показувати користувачеві харчову цінність.

Джерело: zib.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости