Политика | Николаев, 14 Октября, 2023

Якщо я розмовлятиму російською, я менше патріотом від цього не стану, - Кім

Свежие новости: Якщо я розмовлятиму російською, я менше патріотом від цього не стану, - Кім

Голова Миколаївської ОВ Віталій Кім переконаний, що мовне питання – важливе, але водночас закликає не змушувати інших переходити на державну. Про це урядовець заявив на зустрічі зі студентами КНУ ім. Тараса Шевченка.

-Ми всі переходимо на українську мову. Не бачу нічого поганого в російській насправді. Якщо я буду розмовляти російською, я менше патріотом від цього не стану, – зазначив голова Миколаївщини.

Кім розповів, що в нього була найкраща вчителька української – класна керівниця. Все, що чиновник знає про Україну та українську мову – від неї.

«Це було наприкінці 90-х, тоді не було мейнстріму про українську мову. Ми знали всіх – і Стуса, і Косач-Квітку, і УПА. Це не впливає на те, яка людина», – упевнений голова Миколаївської ОВА.

«Перехід на українську мову має бути природним, що всі зараз і роблять, бо не хочуть переходити на мову окупанта. Але коли ти тій самій людині кажеш: «Говори українською, я тебе змушую, ти винен», то це відштовхує. Я розумію, що це важливе питання, і з ним потрібно працювати», – додав Кім.

Щодо просування російської музики в соцмережах, то політик вважає – не варто змушувати українців відмовитись від цього, якщо вони не хочуть. Кім же запропонував вирішення проблеми – виробляти цікавіший український контент і тоді переходитимуть на нього.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости