Общество | Вознесенск, 25 Апреля, 2023

Як Вознесенськ врятував Миколаїв від оточення та завадив Путіну дійти до Придністров'я

Свежие новости: Як Вознесенськ врятував Миколаїв від оточення та завадив Путіну дійти до Придністров'я

У планах Володимира Путіна було окупувати весь південь України аж до Придністров'я. На штурм міста Вознесенськ Миколаївської області було перекинуто 58-ю армію Росії та 49-ту армію. А також були з'єднання з так званих ЛДНР і 126-а бригада берегової оборони Чорноморського флоту РФ з Криму.

Від Вознесенська і до підконтрольного Росії Придністров'я по прямій - 135 кілометрів. Такими темпами, як йшли колони російської техніки півднем України, до Тирасполя армія РФ дійшла б за два дні і возз'єдналася там із 14-ю армією РФ, розповідають військові. І тоді Україну було б повністю відрізано від Чорного моря.

У Вознесенську відсіч окупантам дали 28-а та 80-та бригади ЗСУ, а також підрозділи тероборони. Як вдалося зупинити російський наступ? Запеклі бої за Вознесенськ, який фактично врятував Миколаїв від оточення, та роль села Баштанка у великій війні Росії проти України – у матеріалі Крим.Реалії.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости