Политика | Первомайск, 4 Февраля, 2020

Як депутат від партії «Слуга Народу» Максим Дирдін змінює законодавство на користь «сімейного» бізнесу

Свежие новости: Як депутат від партії «Слуга Народу» Максим Дирдін змінює законодавство на користь «сімейного» бізнесу

Нагадаємо-Максим Дирдін, новообраний депутат від партії «Слуга Народу» обраний по 132 виборчому округу, колишній помічник «регіонала» Івана Кураса, а також діючий радник підприємства яке належить його батькові.

Дружина Максима, Ірина є членом політичної Партії “Опозиційний блок”, а також працює (чи працювала) директором у київській ТОВ «Юридична фірма «СІ.ТІ.АР» яка обслуговує компанії Сергія Льовочкина, (потрапляла у скандали пов’язані з незаконним оформленням земельних ділянок). Батько Максима – Дирдін Евген Михайлович, депутат Первомайської міської ради від Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», є власником Первомайської швейної фабрики ПрАТ «Санта-Україна», спонсорував вибори Максима в 2019 році і повністю керував виборчим процесом.

Отже «новоспечений» депутат не проробивши на посаді і пів року подає до Верховної Ради низку законів:

2508 від 28.11.2019 року

Проект Закону про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо стимулювання цифровізації та інвестиційної привабливості підприємств легкої промисловості.

Законопроект передбачає тимчасове, строком на 10 років, починаючи з 1 квітня 2020 року:

1. Звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України підприємствами легкої промисловості ˗ з виробництва текстильних матеріалів, одягу, взуття й іншої продукції (група 13-15, КВЕД ДК 009-2010) обладнання та запчастин до нього, в тому числі передача їх до статутного фонду підприємств для здійснення цифровізації, підвищення продуктивності, удосконалення і реконструкції виробництва.

2. Звільнення від оподаткування прибутку, отриманого від основної діяльності підприємств легкої промисловості ˗ з виробництва текстильних матеріалів, одягу, взуття й іншої продукції (група 13-15, КВЕД ДК 009-2010.). Вивільнені кошти (суми податку, що не сплачуються до бюджету та залишаються в розпорядженні платника податку) використовуються на збільшення обсягів виробництва, капітальних інвестицій, упровадження інноваційних технічних і технологічних перетворень виробництва, смарт-технологій, або повернення кредитів, використаних на зазначені цілі.

На фото народні депутати від партії «Слуга народа»: Максим Дирдін, Артем Чорноморов, Ігор Негулевський, Ігор Копитін, Олександр Пасічний, Олександр Гайду

2509 від 28.11.2019 року

Проект Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України «Про Митний тариф України» щодо оптимізації ставок ввізного мита на текстильні матеріали.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Законопроектом передбачено з квітня 2020 року зміну пільгових ставок ввізного мита на 382 товарні підкатегорії текстильних матеріалів, допустимих у рамках зв’язаних ставок СОТ, та встановлення нових мит у розрізі товарних підкатегорій 50-59 груп УКТ ЗЕД, а саме:

0 відсотків -148 видів продукції (у т.ч. 126 видів пряжі, волокон, ниток 50-55 гр.);
На усі види волокон, пряжі та ниток (гр.50-55) – 0 відсотків;
Тобто судячи з поданих законопроектів з 1 квітня 2020 року швейна фабрика власником якої є батько Максима буде звільнена від податків на вироблену продукцію, а також зможе безперешкодно імпортувати сировину, текстиль а також обладнання для власного підприємства не сплачуючи ввізне мито.

Зароблені кошти які б мали іти до бюджету будуть використовуватись на власний бізнес в інтересах родини Дирдіних.

От так народний депутат використовуючи довіру партії і своє службове становище піклується лише про власні інтереси швидко забувши людей які віддали свої голоси за нього сподіваючись на зміни та покращення життя в інтересах громади.

Ігор Копитін та Максим Дирдін

Продовження буде…
Джерело: Антикор

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости