Общество | Вознесенск, 7 Апреля, 2019

Як АТОвці добивалися виділення землі від Прибужанської сільради

Свежие новости: Як АТОвці добивалися виділення землі від Прибужанської сільради

Під стінами будівлі Прибужанської сільської ради вранці, 5 квітня, було людно. Як вдалося дізнатися журналісту «Маю право», чоловіки, які тут зібралися, представляли громадську організацію «Вознесенська спілка учасників АТО». Привело їх сюди бажання добитися виділення земельних ділянок для чотирьох своїх побратимів.

Саме цього дня мала відбутися сесія сільради. Обурення АТОвців спричинив той факт, що їхні заяви залишаються незадоволеними протягом півроку.

«Нам відмовляють у законній вимозі виділити землю через те, що наші хлопці немісцеві. Нас намагаються розділити. Але ж ми, коли воювали на Донбасі, ми захищали не якусь конкретну територію, а всю Україну. А Законом передбачено, що ми можемо отримати вільні земельні ділянки будь-де», – обурюється голова «Вознесенської спілки учасників АТО» Вадим Домбровський.

«Ми просто хочемо добитися того, щоб було виконана вимога Закону», – пояснює мету акції Андрій Нелюбов, який півроку тому написав заяву.

Андрій Нелюбов і Вадим Домбровський

Наша знімальна група вирушила до голови сільської ради Олександра Тараненка, аби дізнатися, чи налаштована влада на вирішення питання.

«От сьогодні і виділимо. Тут у цьому плані у депутатів є розуміння. Бувають питання до документів. Вони мають право знати. На сьогоднішній день від Прибужанської сільської ради отримали земельні ділянки 68 учасників бойових дій, з них 40% – немісцеві», – розповів сільський голова.

Як виявилося, обидві сторони були налаштовані на конструктив. Вадим Домбровський закликав своїх побратимів поводитися мирно, без жодного натяку на радикальні заходи, а депутатський корпус натомість проголосував, щоб їхнє питання розглянути першим у порядку денному. Після тривалої дискусії було досягнуто принципіальну згоду. Тон розмови видався спокійним. Представники сільради висловили здивування з приводу побоювань АТОвців щодо виділення землі, пообіцявши, що з цим не виникне жодним проблем. Вадим Домбровський виступив з офіційним зверненням щодо надання інформації про вільні земельні ділянки.

У підсумку учасники АТО отримали ділянки по 2 га.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты