Политика | 15 Декабря, 2022

"Я знаю, що можу перемогти цього ворога". Залужний розповів, скільки військової техніки потрібно Україні

Свежие новости: "Я знаю, що можу перемогти цього ворога". Залужний розповів, скільки військової техніки потрібно Україні

Для деокупації території України Збройним силам потрібен відповідний ресурс, при цьому потреба у військовій техніці значно вища, ніж у особовому складі.

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів в інтерв'ю The Economist, опублікованому 15 грудня.

Залужний зазначив, що мобілізація в Україні триває у плановому режимі, і, за його підрахунками, немає потреби у спеціальній "черговій хвилі". Він заявив, що "мені не потрібні ще сотні тисяч" і що у ЗСУ "достатньо людей".

Залужний заявив, що "знає, що може перемогти цього ворога", але потрібні ресурси. Зокрема він говорить про 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць – і тоді, на його думку, українським силам цілком реально вийти на рубежі 23 лютого.

Головком ЗСУ пояснив, що українським військам, щоб дістатися кордонів Криму, на сьогоднішній день потрібно подолати відстань 84 км до Мелітополя Запорізької області.

Він зауважив, що ЗСУ буде достатньо отримати контроль над містом, бо Мелітополь дав би Україні повний вогневий контроль над сухопутним коридором. Залужний пояснив, що з Мелітополя ЗСУ вже можуть вести вогонь по Кримському перешийку, тими самими HIMARS та іншими засобами.

Залужний при цьому не став прямо відповідати на запитання, чи стримують союзники України від наступу на Крим.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости