Политика | 22 Января, 2023

Втрати росії в Україні перевищили всю армію, яку вона зібрала перед 24 лютого, — ЗМІ

Свежие новости: Втрати росії в Україні перевищили всю армію, яку вона зібрала перед 24 лютого, — ЗМІ

 

Кількість російських втрат на війні в Україні досягла 188 тисяч осіб. Таку кількість убитих та поранених США представили союзникам на саміті НАТО, який пройшов 20 січня на авіабазі Рамштайн у Південній Німеччині.

Генерал армії США Марк Міллі визнав, що російська армія вже втратила «величезну кількість жертв». Він не назвав точну цифру, але наголосив, що вона вже «значно перевищує 100 тисяч осіб».

Перед початком війни росія зосередила на кордоні з Україною приблизно 150 000 військових, повідомляло Міноборони США. За їхніми даними, згодом ці частини перекинули в Україну.

Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер перед вторгненням говорив, що росія могла зібрати на кордоні з Україною від 169 до 190 тисяч військовослужбовців. Таким чином, за 11 місяців війни росія втратила вбитими та пораненими майже всю армію, зібрану перед 24 лютого.

Міноборони росії востаннє відзвітувало про втрати в день початку мобілізації – 21 вересня. За словами глави відомства Шойгу, за весь час війни в Україні загинуло 5937 військовослужбовців.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости