Политика | 6 Сентября, 2024

ВСУ відновили позиції під Липцями, ворог просунувся на Херсонщині

Свежие новости: ВСУ відновили позиції під Липцями, ворог просунувся на Херсонщині

Українські захисники відновили позиції на півночі Харківської області, та продовжують операцію у Курській області. При цьому на фронті фіксується просування російських окупантів у Херсонській області, а також в районі Часового Яру та на південний схід від Куп'янська.

Про це передає Інститут вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські війська нещодавно просунулися в південно-східному районі виступу ЗСУ в Курській області, а війська РФ відновили обмежені позиції в північній частині виступу.

Геолокаційні кадри, опубліковані 31 серпня, демонструють дії ЗСУ на південь від Спального (на південний схід від Суджі), та можуть вказувати на те, що українські сили просунулися в цьому районі, йдеться у звіті.

Додаткові геолокаційні кадри від 1 вересня показують, як війська РФ діють на північ від Погребків (на північний захід від Суджі), і можуть вказувати на те, що війська РФ незначно просунулися в цьому районі.

У Міноборони РФ та російські "воєнкори" заявляли 5 вересня, що ЗСУ продовжують атакувати поблизу Коренево, біля Ольговки, Малої Локні, Камишівки, Мар'євки, Черкаського Поріччя та Борків.

 
ЗСУ відновили позиції під Липцями, ворог просунувся у Херсонській області: карти ISW

Експерти ISW додають, що влада РФ продовжує залучати нові добровольчі підрозділи територіальної оборони для реагування на операцію ЗСУ у Курській області.

Міноборони РФ та адміністрація Бєлгородської області 5 вересня офіційно оголосили про створення добровольчого загону "БАРС-Бєлгород", який займеться охороною об’єктів інфраструктури, проведенням заходів з боротьби з безпілотниками, виявленням українських ДРГ, евакуацією цивільного населення та "забезпеченням безпеки" у регіоні.

Також у Міноборони РФ розповідали, що наразі особовий склад "БАРС-Бєлгород" проходить навчання.

Перед тим в.о. губернатора Курської області Олексій Смірнов 29 серпня публічно оголосив про створення добровольчого загону "БАРС-Курськ", який буде "забезпечувати безпеку" у регіоні під час українського вторгнення.

Раніше речник Харківського угруповання військ ЗСУ полковник Віталій Саранцев зазначав, що російська влада формує добровольчий загін "БАРС-Брянськ" для оборони також у Брянській області.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты