Политика | 31 Марта, 2024

"Впаде і Одеса": Ілон Маск закликав не затягувати війну з РФ

Свежие новости:

Американський мільярдер, засновник низки компаній, серед яких "SpaceX", "PayPal", власник "Tesla" та соцмережі Х Ілон Маск прогнозує Україні втрату Одеси, якщо війна триватиме довго. Він порадив Києву сідати за стіл переговорів.

Відповідне  повідомлення  Маск зробив у Х.

Бізнесмен назвав "трагедією" України спроби "атакувати велику армію".

"Для України було трагічною втратою життя атакувати велику армію, яка мала глибоку оборону, мінні поля та сильну артилерію, коли Україні не вистачало броні чи переваги у повітрі! Це міг передбачити будь-який дурень", - зазначив Маск.

Він нагадав про свої минулі поради Києву щодо оборони та припустив, що Російській Федерації не вдасться захопити всю Україну.

"Рік тому я рекомендував Україні закріпитися та задіяти всі ресурси для оборони. Навіть тоді було важко утримувати землю, яка не має сильних природних бар'єрів. Немає жодного шансу, що Росія забере всю Україну, оскільки місцевий опір буде надзвичайно сильним на заході, але Росія точно отримає більше землі, ніж вона має сьогодні", - переконаний американський мільярдер.

У той же час Маск вважає, що довше триватиме війна, тим більше територій завоює Росія, "поки не дійде до Дніпра, який важко подолати".

"Але якщо війна триватиме досить довго, звалиться і Одеса. Єдиним питанням, яке залишається, є те, чи втратить Україна весь доступ до Чорного моря чи ні. Я рекомендую врегулювання шляхом переговорів до того, як це станеться", - написав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты