Общество | Вознесенск, 18 Января, 2018

Вознесенська міська територіальна громада: перспективи та реалії

Свежие новости: Вознесенська міська територіальна громада: перспективи та реалії

Ще раз хочу надати роз’яснення щодо Закону України «Про добровільне об’єднання громад» (далі Закону)! Відповідно до статті 8 Закону  «Об’єднана територіальна громада вважається утвореною з дня набрання чинності рішень усіх рад, що прийняли рішення про добровільне об’єднання територіальних громад». Підкреслюю, що такі рішення прийняті: Вознесенською міською радою - 21 квітня 2017 року №3 та Новогригорівською сільською радою  - 25 квітня 2017 року №1.

Обов’язково таке об’єднання повинно бути передбачене перспективним планом формування територій  громад.  Ще  у 2015 році міський голова Луков В. Д. був ініціатором об’єднання м. Вознесенська з Вознесенським районом, підкреслюючи   реальну  перспективу економічного та соціального розвитку Вознесенщини, але район відмовився, внаслідок чого  ми не ввійшли до перспективного плану формування територій громад у 2015 році. Керівництво міста не стало гальмувати цей процес, а, крок за кроком, продовжувало роботу з цього питання, розуміючи, що будь-яке об`єднання цінне уже тим, що це зміни у свідомості людей, які зрозуміли, що,  скооперувавши зусилля, можна вирішити питання розвитку, а не продовжувати генерувати законсервовану бідність громад.

На дев’ятій позачерговій сесії обласної ради 7 грудня 2016 року були прийняті зміни до перспективного плану формування територій  громад  Миколаївської області, де було внесено Вознесенську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Вознесенськ.

На сьогоднішній день місто Вознесенськ та Новогригорівська сільська рада – це об’єднана територіальна громада,  де повноваження міської та сільської рад  не завершені  до дня набуття повноважень сільською, міською радою, обраних об’єднаною територіальною громадою у ході виборів  та до здійснення реорганізації відповідних юридичних осіб. Тому, усі адміністративні послуги,  якими користуються мешканці міста Вознесенська, поширюються і на жителів с. Новогригорівки та с. Ракове. 

Секретар міської ради Л. М. Торжинська

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости