Общество | Вознесенск, 11 Мая, 2019

Вознесенська громада відзначила День пам’яті та примирення, День Перемоги у Другій світовій війні

Свежие новости: Вознесенська громада відзначила День пам’яті та примирення, День Перемоги у Другій світовій війні

8 травня, на честь Дня пам’яті та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни, у парку 1 травня традиційно відбувся мітинг «Поєднаймось у шані глибокій». Біля могил воїнів зібралися сотні вознесенців, серед яких були присутні й безпосередні учасники бойових дій тих часів – почесні ветерани та діти війни.

Вихованці дитячого садка №2 «Сонечко» на чолі з керівником народного дитячого театру-студії «Огниво» Вікторією Ярмолюк виконали театралізовану постановку «Герої», Світлана Бредун та Анастасія Вольська – чуттєвий вірш й пісню «Лелеки».

Присутні поклали квіти до підніжжя братських могил радянських воїнів, могили генерала-лейтенанта Трохима Танасчишина та схилили голови в хвилині мовчання в пам’ять героїв ХХ ст., які боронили рідну землю від нацистських загарбників.

Зі словами вдячності звернувся голова Ради ветеранів міської організації ветеранів України Віктор Мазур, подякувавши ветеранам за їх мужність та патріотичний дух, який допоміг їм отримати таку бажану Велику Перемогу в 1945 році.

Завершився захід нагородженням з нагоди Дня пам’яті та примирення й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Міський голова Віталій Луков нагородив грамотами Виконавчого комітету Вознесенської міської ради ветерана Другої світової війни Володимира Параконного та дитину війни Світлану Ландіну за їх незламну силу духу, особистий приклад патріотизму для наступних поколінь, активну життєву позицію та високий рівень моральності. Член організації ветеранів м. Вознесенська Руслана Барановська отримала грамоту від Миколаївської обласної організації ветеранів України.

9 травня відзначення Дня перемоги розпочалося велопробігом «Памятними місцями Другої світової війни». Вже близько 5 років поспіль незалежно від політичних поглядів та спекуляцій, що мають місце бути останнім часом в державі, учні загальноосвітніх шкіл міста та небайдужі вознесенці на чолі з міським головою Віталієм Луковим об’їжджають братські могили та пам’ятні знаки воїнів-визволителів. Ці місця є святими для кожного з нас, адже нинішнє й майбутні покоління мають пам’ятати подвиг наших прадідів, ті страшні події ХХ століття. Велолюбителі стартували з парку 1 травня повз могили курсантів на центральному кладовищі, пам’ятного знаку жертвам фашизму по вул. Матросова, братської могили 36 радянських воїнів та пам’ятника 70 воїнам-односельчанам на мікрорайоні Прогрес, пам’ятника Герою Радянського Союзу Олексію Первухіну й завершили маршрут братською могилою 62-х підпільників у парку ім. Т.Г. Шевченка. Зупиняючись біля кожного меморіалу, очільник громади розповідав про історію їх встановлення, молодь клала квіти в пам’ять про загиблих у Другій світовій війні.

У березні цього року за кошти міського бюджету було замовлено 2 пам’ятники на честь загиблих курсантів та військовослужбовців, які обороняли місто Вознесенськ від нацистських загарбників. Пам’ятники загиблим в 1941 та 1945 роках, на яких викарбувані прізвища 35 хоробрих воїнів, встановлено на центральному кладовищі.

Далі відзначення свята перемістилося до Міського будинку культури. Тут для мешканців громади було організовано святковий концерт “Звук незабутній перемоги лунає досі у серцях”. Творчі колективи міста демонстрували свою майстерність у виконанні музичних творів, пісень та хореографічних композицій. Також зі сцени звучали тематичні вірші. Протягом концерту вознесенці споглядали за мистецтвом дванадцяти різних творчих колективів та окремих виконавців.

Ввечері в парку Незалежності на Північному мікрорайоні звучала музика від Народного духового оркестру (художній керівник та диригент оркестру -Володимир Гіль). Відпочиваючі мали змогу насолодитися звуками живої музики у виконанні наших майстрів. Деякі навіть танцювали вальс!

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости