Общество | Вознесенск, 18 Августа, 2019

Вознесенська громада прагне до роздільного збору та утилізації сміття

Свежие новости: Вознесенська громада прагне до роздільного збору та утилізації сміття

Друге засідання робочої групи компоненту з покращення послуги поводження з твердими побутовими відходами підійшло до свого завершення. Сьогодні програмний спеціаліст «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність «DOBRE» Наталія Ващиленко та спеціаліст компоненту з покращення муніципальних послуг Олександр Муратов прибули до Вознесенської громади з робочим візитом.

Був озвучений SWOT-аналіз (сильні, слабкі сторони громади, можливості та загрози), який вже напрацьовано на минулій зустрічі. На основі цих даних внесені ще деякі корективи та доповнення від учасників засідання. Вирішено, що на наступній зустрічі мають бути обов’язково присутні представники організацій, які займаються збором та утилізацією різних категорій сміття (пластик, скло, батарейки, лампи тощо). Цікаво почути їх досвід з цього питання та можливості співпраці на договірних умовах.

50 тон кубометрів сміття в рік! Такі об’єми повинна мати громада, аби «зайшла» компанія з переробки сміття. Директор КП «Санітарна очистка міста» Олександр Ольхов запевнив, наші показники – близько 18 тон кубометрів, чого явно недостатньо. Тож громада, в особі робочої групи, має знайти шляхи вирішення.

Сергій Аверков поділився досвідом роботи з іншими громадами, які також обрали послугу покращення поводження з твердими побутовими відходами як ту, що потребує найшвидшого вирішення. Зауважено, що крім плану покращення послуги буде розроблено комунікаційний план. На його основі жителів громади будуть інформувати та привчати до правильного поводження з відходами.

На початку осені планується проведення соціологічного опитування серед населення щодо вивозу твердих побутових відходів. Просимо мешканців територіальної громади приділити пару хвилин свого часу інтерв’юерам, які можуть звернутися з проханням заповнити анкету, та відповідати максимально об’єктивно.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости