Общество | Вознесенск, 20 Февраля, 2019

Вознесенська громада має один із найвищих стартових Індексів спроможності - експерти Програми DOBRE

Свежие новости: Вознесенська громада має один із найвищих стартових Індексів спроможності - експерти Програми DOBRE

19 лютого до Вознесенської громади вчергове завітали програмні експерти DOBREНаталя Ващиленко та Наталія Алєксєєнко. Цього разу робочій групі були представлені результати самооцінки спроможності місцевої влади (Індекс спроможності). Ця самооцінка складається з 20 показників у межах 4 компетенцій – лідерство та управління, фінансовий менеджмент і бюджетування, надання послуг та участь громадськості. Із 100 можливих балів (модельна громада) наша громада набрала 32, що в порівнянні з середнім балом міських ОТГ у східному та північному регіоні України є досить непоганим результатом. Але до модельної громади ще треба плідно попрацювати.

Після презентації Індексу спроможності громади робоча група розробляла дорожню карту покращення спроможності на 2019 рік. Тож до кінця поточного року в планах набрати близько 50 балів. Для цього громада має: затвердити Статут та Стратегію розвитку територіальної громади, розробити План наповнення бюджету й Комунікаційну стратегію, розпочати розробку Генерального плану ОТГ, відновити роботу Молодіжної колегії, провести опитування мешканців щодо задоволеності послугами, тощо.

Нагадаємо, в грудні минулого року програмні експерти DOBRE проводили співбесіди з посадовими особами місцевого самоврядування, депутатами міської ради та громадськістю задля об’єктивного оцінювання громади. На основі цих даних і був сформований Індекс спроможності громади.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты