Общество | Вознесенск, 15 Июля, 2019

Вознесенськ. Збережемо "Банк крові" нашої лікарні!

Свежие новости: Вознесенськ. Збережемо

Шановні донори крові, після кожної кроводачі Ваша кров проходить обстеження на виявлення хвороб, які можуть заразити людину при переливанні їм компонентів крові. Це обстеження проводить клінічна лабораторія нашої лікарні, та обов'язково лабораторія Миколаївської обласної станції переливання крові.

Так, за 6 місяців 2019 року забракована кров 53 донорів за наявності у них виявлених хвороб, про які вони навіть не знали, а саме: гепатити В та С, СНІД, сифіліс та інші. Кров цих донорів, згідно результату аналізів забракована та утилізована, вона не потрапила до "Банку крові" лікарні.

Дуже часто родичі хворих, для яких лікарі просять надати донорів до ВЗК (відділення заготівлі крові), для поповнення компонентами крові "Банку крові" лікарні висловлюються негативно, з обуренням, щодо кількості осіб, які потрібні для дачі крові задля спасіння їхнього родича.

Повірте, що 180 діб, проведення карантинізації заготовленої крові, це міжнародний стандарт, і ми не маємо права порушити його хоча б на 1 добу, бо це регламентований прихований період виявлення інфікованості людини, які дала свою кров 180 діб тому.

Цікаво, що є багато випадків, коли після 180 діб карантинізації крові виявили інфекційне захворювання у донора, завдяки великій відповідальності донора, який після зазначеного терміну зробив повторний аналіз крові у ВЗК, він уточнив стан свого здоров'я та надав можливість використовувати компоненти своєї крові при наданні екстреної висококваліфікованої допомоги людині, яка вкрай цього потребувала.

На превеликий жаль, на повторну карантинізацію через 180 діб приходять до 10% тих, хто здав кров у ВЗК.

Як бачите, Банк обстеженої донорської крові дуже малий, ледве вистачає на забезпечення лікарні компонентами крові, яких дуже потребують хворі люди.

Шановні донори крові, велика подяка Вам за здану кров у ВЗК нашої лікарні. Компоненти Вашої крові надали екстрену медичну допомогу хворим, допомогли їм вижити, вийти із критичного стану. Ваш гуманний, людський вчинок приніс радість та щастя у родини, де були такі хворі.

Запам'ятайте! Без явки на повторне обстеження Вашої крові через 180 діб компоненти Вашої крові не можуть бути використані для надання екстреної медичної гемотрансфузійної допомоги, та не буде проведена перевірка стану Вашого здоров'я. Ми чекаємо на Ваше порозуміння з цього питання.

Просимо Вас пам'ятати про обов'язковий контроль Вашої крові через 180 діб. ВЗК Вам зателефонує та нагадає дату контролю Вашої крові. В день явки на повторне обстеження донор отримує довідку на відсторонення від праці на цей день з обов'язковою оплатою за місцем праці.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты