Общество | Вознесенск, 15 Июня, 2017

Вознесенськ занепокоєн смертельними випадками ботулізму

Свежие новости: Вознесенськ занепокоєн смертельними випадками ботулізму Вознесенськ занепокоєн смертельними випадками ботулізму

15 червня, напередодні святкування випускних вечорів у загальноосвітніх школах Вознесенська, відбулась зустріч заступника міського голови з питань виконавчих органів ради Наталії Сербенюк з представником Управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі Ларисою Домбровською, директорами загальноосвітніх шкіл міста та батьками цьогорічних випускників. Також на зустрічі були присутні власники ресторанів «Берізка» та «Володимир».

Міська влада занепокоєна передумовами епідемії ботулізму, через яку зафіксовано вже дев’ять летальних випадків цього сезону. Наталія Сербенюк доповіла, що ситуація з кишковими інфекціями та харчовими отруєннями наразі не покращується, а запаси антидоту (сироватки) в лікарні міста, та і взагалі по всій Україні – відсутні. У зв’язку з складною ситуацією дано доручення директорам шкіл зі свого боку допомогти здійснювати батькам контроль за проведенням випускних вечорів у ресторанах після офіційної частини заходу.

Перед присутніми виступила Лариса Домбровська, яка також схвильована ситуацією з смертельними випадками ботулізму. Вона порекомендувала батькам, які будуть узгоджувати святкове меню, відмовитись від кремових виробів, паштетів, млинців з різноманітними начинками, м’ясних рулетів, грибних та рибних страв, салатів з майонезом, виробів з водоплаваючої птиці та яєць. Саме ці страви є найнебезпечнішими при тривалому знаходженні на святковому столі без холодильних установок у зв’язку з накопиченням небезпечних для здоров’я бактерій.

Одним із представників закладів громадського харчування повідомлено, що у рибному павільйоні КП «Вознесенський ринок» відмовляють у наданні будь-якого сертифікату якості рибної продукції. Наталія Сербенюк подякувала за повідомлення та пообіцяла, що на засіданні протиепізоотичної комісії при Виконавчому комітеті ВМР це питання буде обов’язково розглянуте.

Завершуючи зустріч, заступник міського голови наголосила на тому, що громада Вознесенська завжди за здоровий спосіб життя та побажала присутнім вдалих святкувань з нагоди прощання зі шкільними роками.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости