Общество | Вознесенск, 30 Июля, 2021

Вознесенськ. Які вони, наші лікарі?

Свежие новости: Вознесенськ. Які вони, наші лікарі?

Великий, просторий кабінет з двома світлими вікнами, фігурний зручний стіл на 2 особи з корисними поличками, сучасне обладнання, на підвіконнях орхідеї та інші гарні квіти. Так зустрічає своїх, вже майже рідних, пацієнтів лікарка КП «Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ольга Миколаївна Фоменко, Оля Фоменко.

- Протягом дня Оленка часто кашляє? Що давали? – запитує лікарка у молодої мами дівчинки.
- Вдень не дуже, але вранці багато кашляє.,. Давали ліки, які ви призначили. Спочатку вони добре допомагали, але потім не помічала.
- Так ще продовжуємо давати ті ж самі ліки – після огляду дівчинки говорить лікар. А с понеділка вже можна до садочка відправляти. Та пам’ятайте, зараз ми працюємо по іншому графіку. До 10 ранку приймаю людей з температурою, екстрених. А з 10 години треба записуватись у реєстратурі та приходити на свій час, щоб уникнути скупчення людей в коридорі.
- Гострий тонзиліт – пишемо у довідці, говорить Ольга Миколаївна своїй помічниці – медичній сестрі.
- Як там старша? Як тато? – запитує ще лікарка у пацієнтки. Та не ховайте довідку — вам ще потрібно поставити печатку в реєстратурі.
Заглядає чоловік та запитує чи можна з лікарем підписати декларацію.
- Вибачте, будь ласка, - відповідає сором’язливо лікарка. и маємо вже повну норму підписаних декларацій. Зверніться до 3 амбулаторії, там ще є вільні місця. Амбулаторія знаходиться біля танку.

Ольга народилась у Хмельницькому, та ніколи не думала, що Вознесенськ стане їй другим рідним містом, коли ще в дитинстві часто їздила на автобусі – Хмельницький – Вознесенськ. Після закінчення медичного училища поступила до Одеського медичного університету, а починаючи з 3 курсу працювала медсестрою в реанімаційному відділенні, де отримала дуже багато досвіду. З теплотою згадує старшу медичну сестру Ірину Аронівну, яка опікувалась студентами, та навчала медичним життєвим мудростям.

Ольга має чудову родину. Кожного вечора чекає мамусю з роботи їх 5-річна донечка Варвара. Недавно дівчата сумісно подорожували до міста Хмельницького, де проживають батьки нашої героїні, за якими вона дуже скучає.

Ольга Миколаївна любить квіти, особливо екзотичні – орхідеї, антуріум… І я розумію, що саме доглядання квітів – спосіб для Ольги зняти напругу та зменшити «вигорання» від нелегкої роботи. Тому бажаємо цьому квітучому лікарю моря квітів навколо!

Джерело: Миколаївський місцевий благодійний фонд "Вихід"

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты