Общество | Вознесенск, 20 Февраля, 2022

Вознесенськ. Вантажівки з будівельними матеріалами будуть рухатись в об’їзд міста

Свежие новости: Вознесенськ. Вантажівки з будівельними матеріалами будуть рухатись в об’їзд міста

Проблема з рухом великовагового транспорту вулицями міста Вознесенська існувала завжди. Хоча історія пам’ятає періоди, коли кількість вантажівок була невеликою, або ж вони рухалися в об’їзд міста.

Цього року в Миколаївській області активізувалось будівництво автомобільних доріг і, відповідно, збільшилась потреба у піску та граніті, який возять вантажівки з кар’єрів навколо міста. Хочеться зазначити, що кар’єри розташовані на території Бузької сільської територіальної громади та сплачують податки до її бюджету, а дорогами користуються нашими. Цей рух навколо міста водночас є добрим знаком про те, що нарешті починаються ремонти тих доріг, які не ремонтувалися десятиліттями. Але й тривожним з огляду на загрозу руйнування доріг міста, які не призначені для руху великовагового транспорту. Адже не дивлячись на всі заборони, спільні дії влади міста разом з поліцією, виступи мешканців, вантажівки в порушення Правил дорожнього руху курсують цими вулицями. А навесні їх потік загрожує збільшитися в кілька разів.

Декілька останніх місяців міський голова Євгеній Величко активно виступав проти руху вантажівок вулицями міста та тісно співпрацював з поліцією в цьому напрямку. На основних напрямках руху вантажівок поліцейськими здійснювалися патрулювання. Порушників Правил дорожнього руху під загрозою штрафів не пропускали в місто. Але що відбувалося – водії дуже швидко зорієнтувалися і почали попереджувати одне одного про патрулі. Потік просто зміщувався на інші вулиці. Не поодинокими були й випадки, коли водії свідомо йшли на порушення та складання адміністративного протоколу, обираючи комфортний рух вулицею із виплатою штрафу. А коли ж патрульна машина від’їжджала від проблемної ділянки дороги, то рух вантажівок там практично одразу відновлювався. КП «СОМ» для покращення роботи поліції систематично встановлювало по вулицях забороняючі знаки, які попереджували про те, що рух вантажівок з вантажем більше 8 або 10 тонн на одну вісь заборонений. А їх періодично викрадали, для того щоб поліцейські не мали підстав виписати протокол. Вантажівки продовжують свій рух вулицями міста. Зважаючи на це та на дописи жителів у соціальних мережах, виходить, що вся робота з упередження руху великовагового транспорту вулицями міста виявилась недостатньо ефективною.

Ситуація змусила керівництво громади більш глибоко зануритися в проблему. Було встановлено, що та об’їзна дорога, якою водії курсували раніше, стала непридатною до використання. Тому міський голова вирішив змінити тактику. Керівник громади скликав всіх власників кар’єрів навколо Вознесенська на спільну нараду. Виявилося, що всі вони визнають проблему. Дійсно, об’їзд є непридатним, але й рух непризначеними для цього вулицями дуже швидко робить непридатними і ці вулиці. Депутат міськради Вадим Веремєєнко запропонував створити новий об’їзд, який би забезпечив комфортний виїзд вантажівкам на головні транспортні артерії області.

Переглянувши мапи, поспілкувавшись з іншими підприємцями та узгодивши всі основні деталі зі спеціалістами дорожнього будівництва, напрацювали маршрут нового об’їзду для великоваговиків. Для його запуску деякі ділянки дороги слід відремонтувати, а ще близько 500 метрів – побудувати. На це потрібен час, якого практично немає. Дорога будуватиметься близько року, а вантажівки перенаправити треба вже зараз.

Тому на час будівництва основного шляху, напрацювали тимчасовий об’їзд. Частково він буде зачіпати одну з вулиць мікрорайону «Пряме». Міський голова зустрівся з громадою мікрорайону і пояснив усі обставини справи.

«Я прекрасно розумію, що цей тимчасовий об’їзд все одно зачіпає наших мешканців. Але я гарантую, що такий вимушений хід є тимчасовим. Протягом року ми побудуємо новий маршрут об’їзду і тоді повністю відведемо потік вантажівок від будинків жителів нашої громади. Ми отримали повну згоду власників кар’єрів у необхідності створення цієї дороги, і тому впевнений, що вона буде. Я беру це питання під особистий контроль і особисто перевірятиму кожен крок в напрямку до повного перенаправлення вантажівок поза межами міста» - зазначає керівник громади.

Яким маршрутом буде рухатись транспорт в об’їзд міста?

Вантажівки новим маршрутом рухатимуться від кар’єрів до «Мар’їної Рощі», де проїжджатимуть біля геріатричного пансіонату, потім вздовж залізниці і до траси Р06 «Ульянівка-Миколаїв». Ця траса вже призначена для руху великовагового транспорту і рух нею вантажівок дозволений. Вже здійснюється підсипання ділянок цього маршруту. В подальшому одну ділянку довжиною 500 м. капітально відремонтують. Для цього вже готується проєктна документація.

Тимчасовий об’їзд виводитиме вантажівки на дорогу до мікрорайону «Пряме». На його околиці вона звертатиме до виправної колонії № 72 та виводитиме також на трасу Р06 «Ульянівка-Миколаїв». Тут також відбуваються підготовчі роботи із запуску трафіку.

Всі роботи із підсипання та облаштування тимчасового проїзду взяли на себе власники кар’єрів.

Головний результат

Великоваговий транспорт вже до кінця місяця перестане рухатися вулицями міста, на яких такий рух заборонений. Дозволеними для руху вантажівок є вул. Київська та вул. Одеська. При цьому, співпраця з поліцією з налагодження регулярного патрулювання вулиць Михайлівської, Матросова, Зої Космодем’янської, Черняховського, провулку Ветеринарного та інших заборонених для руху великоваговиків буде продовжена. В планах лише посилення такого контролю. Ми повинні спільно забезпечити порядок в громаді. В тому числі і збереження доріг в належному стані та недопущення руйнування житлових будинків мешканців нашої громади. Дякуємо всім за розуміння та участь у вирішенні проблеми, тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти результату.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости