Общество | Вознесенск, 8 Ноября, 2019

Вознесенськ: Творча зустріч з Мариною Гримич та Андрієм Бондарем

Свежие новости: Вознесенськ: Творча зустріч з Мариною Гримич та Андрієм Бондарем

Дзвінок з бібліотеки – для кожного з нас завжди світла подія. Передбачаємо запитання: це так читати любите? Так. І читати любимо, і маємо бібліотеку як місце змістовних зустрічей. У нашої бібліотеки гарне та зручне місце розташування – в самому центрі північного житлового масиву. Ми звикли зустрічатись в бібліотеці: спілкуємось, ділимось спогадами, радощами та проблемами, знайомимось з новими друзями, обговорюємо події в країні та в усьому світі, разом шукаємо вихід із складних ситуацій.

Приємно, що останнім часом все частіше в бібліотеці ми зустрічаємось з представниками молоді, з молодими родинами. Так і повинно бути. Це просто необхідність сьогодення. Такі місця зустрічей треба створювати для людей, відкривати нові, підтримувати та розвивати їх.

А цього осіннього і дуже сонячного дня наші друзі-бібліотекарі запросили нас на творчу зустріч з українськими письменниками : Мариною Гримич та Андрієм Бондарем. Бажаючих поспілкуватись з митцями українського слова було дуже багато - літературно-мистецька вітальня бібліотеки № 4 була переповнена. І ось ті, хто в книжках впроваджує нас у химерний світ маленьких людських пригод, хто часто за допомогою делікатного гумору розкриває секрети міжлюдського порозуміння, знайомить нас з захопливим, подекуди іронічним та зворушливим , а іноді й жорстоким світом - перед нами і у нас є нагода для живого спілкування.

Марина Гринич – українська письменниця, доктор історичних наук, кандидат філологічних наук, директор видавництва «Дуліби», член Спілки письменників України, авторка близько 20 романів, лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова». Андрій Бондар – український письменник, перекладач, автор 13 поетичних та прозових книжок, неодноразовий фіналіст Премії імені Юрія Шевельова, член Українського ПЕН-центру.

Такі літературні читання «Мереживо» український осередок міжнародного ПЕН-клубу за підтримки міжнародного фонду «Відродження» проводить цієї осені по містечках України. І для нас, мешканців таких містечок, це справді надзвичайна літературна подія.

Зустріч була щирою і неймовірно емоційною. Письменники розповідали про себе, про свої родини, читали власні твори, ділились планами на майбутнє та секретами, звідки беруть сюжети для своїх творів, говорили про роль книги в житті людини. Присутні отримали естетичну насолоду від спілкування з українськими авторами. А керівник Вознесенського літературного об’єднання «Веселка» Руденко С.І. звернулась до письменників зі щирими словами подяки за проведену зустріч та подарувала на згадку збірку творів місцевих поетів. Прозвучало багато теплих слів, були квіти та подарунки.

На завершення заходу кожен мав можливість отримати автограф письменників, придбати їх роботи. А також було фото на згадку.

Бібліотеки міста мають книжки М. Гринич : «Ажнабія на червоній машині», «Падре Балтазар на прізвисько Тойво», а нещодавно до фондів поступила нова книга авторки «Клавка». Мають бібліотеки і нову збірку малої прози Андрія Бондаря «Церебро» . А тепер ці твори ще і з авторськими підписами та з найкращими побажаннями в розвитку бібліотечної справи в нашій громаді.

Творча зустріч-знайомство з письменниками завершилася. Впевнені, що спогади про незабутній захід, зустріч з Мариною Гримич та Андрієм Бондарем, надовго залишить в серцях присутніх тепло і радість від спілкування, бажання прочитати твори цих авторів та ще більше творів сучасної української літератури.

То ж пам’ятаймо : саме бібліотека – наше місце змістовних зустрічей.

Джерело: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты