Общество | Вознесенск, 17 Декабря, 2021

Вознесенськ. Соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Свежие новости: Вознесенськ. Соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

На обліку в Управліннісоціального захисту населення Вознесенської міської ради перебуває 185 громадянина зі статусом постраждалий внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них:


1 кат. –13 осіб зінвалідністю
2 кат. – 70 осіб., з них 58 ліквідаторів;
3 кат. –55 осіб, з них 22 ліквідатори, 2 ядерщики;
Дітей - 35
Вдови –12

Про це повідомляє Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради.

З початку2021 року фінансування з державного бюджету за програмою «Соціальний захист громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи” здійснюється за чотирма напрямками.

Надано компенсацію за додаткову відпустку з державного бюджету 3 особам на суму 13,0 тис. грн.

Виплачено щомісячну грошову допомогу у зв’язку з обмеженим споживання продуктів харчування місцевого виробництва та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 13 ліквідаторам І категорії на загальну суму 61,99 тис. грн.; 70 ліквідаторам ІІ категорії та відселеним на загальну суму 136,96 тис.грн.

Компенсацію за шкоду заподіяну здоров’ю, та допомогу на оздоровлення постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС І,ІІ,ІІІ категорій на суму 10,28 тис.грн.
Оздоровлено у санаторіях України 2 ліквідатора аварії на ЧАЕС.

За рахунок обласного бюджету: відшкодовано витрати на придбання медикаментів на суму 42,15 тис. грн., на зубопротезування -16,00 тис. грн.; виплачено матеріальну допомогу 13 ліквідаторам І категорії на суму 37,7 тис. грн. до річниці аварії на ЧАЕС; оздоровлено у літньому таборі 3 дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

За рахунок місцевого бюджету також була виплачена матеріальна допомога ліквідаторам аварії на ЧАЕС та сім’ям померлих на суму 66,00 тис. грн. та ліквідаторам І та ІІ категорії виплачено компенсацію на поховання громадян на суму 22,14 тис. грн.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты