Общество | Вознесенск, 28 Апреля, 2022

Вознесенськ. Робоча група з перейменування вулиць розпочала свою роботу

Свежие новости: Вознесенськ. Робоча група з перейменування вулиць розпочала свою роботу

Перейменувати планується вулиці названі на честь російських та радянських військових, космонавтів, льотчиків, письменників та вчених. Такі вулиці, як: Єсеніна, Макарова, Суворова, Гагаріна, Пушкінська та інші.

Під час засідання робочої групи також лунали пропозиції змінити назви вулиць, які містять російське написання: Кузнечна змінити на Ковальську, Лісну на Лісову.

Натомість однозначно планується залишити назви вулиць, які названі на честь визволителів Вознесенщини від фашистських загарбників, такі як: Сучкова, Корнейка, Кольчака.

Також були жваві обговорення чи варто залишати назви вулиць на честь радянських вчених.

"Ми не маємо поспішати, а детально обговорити кожну пропозицію. Якщо вулицю названо діячем, який асоціюється у громадян з Російською імперією та Росією, радянською пропагандою, ми маємо змінити такі назви", - зазначив міський голова Євгеній Величко.

На наступне засідання планується узгодити список вулиць та провулків до перейменування та обговорити пропозиції нових назв.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты