Общество | Вознесенск, 18 Сентября, 2017

Вознесенськ. Пенсійне забезпечення – що нового?

Свежие новости: Вознесенськ. Пенсійне забезпечення – що нового?

Кожній людині, кожному громадянину своєї держави завжди хочеться відчувати себе захищеним.Особливо коли йде мова про складні життєві обставини або ситуації – важкі, незвичні, стресові: втрата роботи, заробітку, вихід на пенсію. Тож з метою підвищення рівня обізнаності громадян щодо власних прав Вознесенський міськрайонний центр зайнятості проводить постійну інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням. До участі у заходах долучаються і наші соціальні партнери, адже без тісної співпраці та взаємодії досягнення соціального захисту населення стає просто неможливим.

Так, днями у Вознесенському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для осіб передпенсійного віку – гостем якого став Хобер Сергій Валерійович, начальник відділу з обслуговування громадян Управляння пенсійного фонду України в Вознесенському районі Миколаївської області. Присутні мали чудову нагоду заздалегідь ознайомитись із тими питаннями, які неодмінно будуть для них актуальними при виході на пенсію: які існують види пенсій, строки звернення за призначенням пенсії, перелік необхідних документів, процедура розгляду заяви про оформлення пенсії та строки призначення. Обговорюючи перелік необхідних документів, Сергій звернув увагу на те, що для розрахунку трудового стажу громадяни окрім основних документів (паспорт, трудова книжка, код, документи, що підтверджують стаж),  додають документи про освіту (якщо навчались на стаціонарі), військовий квиток (для чоловіків), свідоцтво про народження дітей та свідоцтво про шлюб (жінкам).

Жваве обговорення окресленого переліку засвідчило, що з документами у присутніх не все гаразд, тож який вихід? Все дуже просто – скористатись послугою для майбутніх пенсіонерів. Це означає, що якщо людина заздалегідь розуміє, що матиме певні труднощі з оформленням документів при виході на пенсію, вона може за 9 місяців до її настання звернутись до Пенсійного фонду для формування справи майбутнього пенсіонера. У такому разі працівники управління самі відправляють запити на підприємства, навіть якщо йде мова про організації колишнього Радянського Союзу і вони зараз знаходяться на території Російської федерації. Серед інших питань, які цікавили громадян: який порядок оформлення пенсії для учасників АТО, чи дійсно можна купити стаж, якщо його не вистачає і т.д. Вичерпні кваліфіковані відповіді сповна влаштували запрошених на семінар безробітних, тож вони щиро подякували за зустріч та корисну для них інформацію. У свою чергу Сергій Валерійович запросив присутніх безпосередньо до УПФУ в Вознесенському районі для отримання консультацій в індивідуальному порядку.

Пенсійна система та пенсійне забезпечення в Україні постійно зазнає змін, а значить далеко не кожен громадянин, який збирається на заслужений відпочинок встигає за цими «новинками». Сподіваємось, що проведення такого роду заходів допоможе нашим клієнтам бути «в курсі» всіх останніх змін.

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости