Общество | Вознесенск, 6 Августа, 2017

Вознесенськ. Пам’ятайте: «Вода не пробачає помилок!»

Свежие новости: Вознесенськ. Пам’ятайте: «Вода не пробачає помилок!»

6 серпня «озброївшись» профілактичними листівками, працівники Вознесенського МРВ ГУ ДСНС України у Миколаївській області, провели бесіди із громадянами, відпочиваючими біля водойм. Основну увагу фахівці ДСНС зосередили на тому, що під час неймовірної спеки обов’язково слід знаходитись у тіні і не допускати перегріву. По-перше — це стрес для всього організму, та й ще можна втратити свідомість, знаходячись у воді. Також говорили про те, що ні у якому разі не можна залишати дітей без нагляду дорослих  при купанні. Нагадали співробітники Служби порятунку і основні правила поведінки на воді, а на для наочного закріплення інформації вручили листівки.

Пам’ятайте!

—  Купатися можна тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

—  Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби.

—   Купатися краще в спокійну безвітряну погоду при температурі води — не нижче +20С, повітря — не нижче +24С.

—   Після прийняття їжі купатися можна не раніше, ніж через 1,5-2 години.

—   У воду заходити слід повільно: постій і почекай, дозволяючи тілу пристосуватися до температури води. Перед зануренням у воду необхідно змочити обличчя і плечі. Це особливо важливо для тих, хто купається вперше в сезоні, а також для тих, хто особливо чутливо сприймає холод.

— У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Якщо не вмієш плавати, не заходь у воду глибше пояса, щоб не оступитися і не потрапити на глибоке місце, в яму, чи не опинитися на сильній течії.

—  Перед тим, як стрибати у воду, переконайся у безпеці дна і достатній глибині водоймища.

—  Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно.

—  Після купання не рекомендується сидіти на сонці, краще відпочити в тіні.

Якщо ти став свідком того, що людина тоне чи кличе на допомогу — негайно повідом рятувальників, які завжди чергують на обладнаних для купання місцях.

Шановні мешканці та гості нашого краю, пам’ятайте: «Вода не пробачає помилок!» Дотримуйтесь рекомендацій фахівців та відпочивайте з розумом!

 

Артем Москаленко

провідний інспектор Вознесенського МРВ

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

 

Источник: voznesenskonline.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости