Общество | Вознесенск, 22 Сентября, 2020

Вознесенськ. Керівництво громади до Дня партизанської слави вшанувало подвиг підпільників

Свежие новости: Вознесенськ. Керівництво громади до Дня партизанської слави вшанувало подвиг підпільників

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. В календарі всього лише день, але для багатьох наших співвітчизників це пам’ять про ті випробування, які люди пройшли заради перемоги над нацизмом.

Про це повідомляє відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

У Вознесенську встановлено пам’ятний знак 62-м замученим нацистами підпільникам. Вони в тилу допомагали регулярним військам перемогти у війні. За що й були покарані окупантом. Як бачимо, партизанська доля часто закінчувалась трагічно. За ними полювали, їх мордували, вбивали і калічили. Але це не зупиняло їх.
Дуже часто подвиги підпільників не були помічені, або й навіть не визнавались радянською владою. Проте ми повинні завжди берегти пам’ять про цих героїв. Адже їхній вклад у нашу свободу є дійсно великим.

Кожного року біля згаданого пам’ятного знаку збираються школярі та небайдужі мешканці громади, щоб покласти квіти в знак пошани до підпільників. Пандемія на коронавірусну хворобу цього року внесла свої корективи в життя усієї країни. Тому небайдужі мешканці покладали квіти окремо, дотримуючись соціальної дистанції. Вшанували пам’ять про партизанську славу наших предків і міський голова Віталій Луков із заступниками.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости